Fotbal intern

Tricolorii visează frumos după umilinţa cu Norvegia: “Avem naţională de Mondial”

13.10.2020 | 12:13
Tricolorii viseaza frumos dupa umilinta cu Norvegia Avem nationala de Mondial
ADVERTISEMENT

România întâlneşte miercuri naţionala Austriei la Ploieşti, pe stadionul Ilie Oană, după ce a pierdut ambele meciuri susţinute zilele trecute în deplasare, la Reykjavik, cu Islanda şi la Oslo, cu Norvegia. La Reykjavik s-a încheiat visul de a participa la turneul final al EURO 2020 iar la Oslo am înregistrat un eşec sever, cu 4-0, primul din grupa de Liga Naţiunilor.

Evoluţiile foarte şterse, în multe rânduri chiar penibile, ale tricolorilor au declanşat, cum era şi firesc, un val de critici atât din partea presei cât şi a multor oameni de fotbal care au urmărit jocurile. Atât selecţionerul Mirel Rădoi cât şi o bună parte a celor care s-au aflat pe teren au fost aspru judecaţi din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Acum urmează jocul de acasă cu Austria, o reprezentativă pe care am surprins-o cu o lună în urmă, reuşind o spectaculoasă victorie la Klagenfurt, cu scorul de 3-2.

Răzvan Marin rămâne optimist în privinţa echipei naţionale

Datele problemei sunt însă schimbate, în sensul în care noi venim cu un moral foarte scăzut şi după două rezultate negative, iar austriecii au preluat şefia grupei din Liga Naţiunilor după succesul din Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Printre cei care au intrat pe teren în partida de la Oslo şi au avut o prestaţie slabă, departe de potenţialul său, s-a aflat şi mijlocaşul Răzvan Marin, transferat în vară de la Ajax la Cagliari. La conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Austria Răzvan Marin a avut un discurs foarte optimist şi crede că putem redresa lucrurile din mers.

Salută venirea a cât mai multor jucători tineri la echipa naţională

“Nu mai suntem nici noi tineri să zicem că nu avem experienţă. Şi eu şi Puşcaş jucăm în campionate puternice de ceva timp, nu cred ca e vorba liăpsă  de experienţă.

ADVERTISEMENT

Încercăm să schimbăm situaţia şi să vină cât mai mulţi tineri lângă noi. Nu îmi e teamă.  Sunt sigur că vom juca toţi ca să câştigăm şi vom păstra mult mai bine principiile de joc.

Marin crede că putem ajungem la un turneu final de CM

Vom vedea ce vom discuta azi la antrenament plus la şedinţa de diseară şi vom pregăti meciul cât se poate de bine pentru că vrem şi trebuie să spălăm din imaginea acestor două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Cred că avem o națională de mondial. Noi, ca jucători, încercăm să dăm tot ce avem mai bun și ne dorim cu toții să ajungem la un Campionat Mondial. Până la preliminarii, se pot întâmpla multe.

Mulţumeşte lui Gică Hagi

Nu s-au schimbat foarte multe, doar anumite principii de joc. Încercam să jucăm fotbal cu Mirel Rădoi. Din păcate, ăsta a fost rezultatul şi trebuie sa mergem inainte.

Am vazut foarte multe reacţii negative şi să vină o declaraţie foarte pozitivă şi optimistă din partea lui Gheorghe Hagi, ne dă încredere şi încercăm să rămânem pozitivi. Avem şi noi o parte din vină la aceste rezultate, aşa cum şi selecţionerul îşi asumă răspunderea”.
  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,88 este cota pentru ”1x” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT