Fotbal international

Tricoul cu care Diego Maradona a făcut istorie în Mexic ’86 e de vânzare. Costă o avere!

28.11.2020 | 19:51
Tricoul cu care Diego Maradona a facut istorie in Mexic 86 e de vanzare Costa o avere
ADVERTISEMENT

Diego Maradona a decedat miercuri, 25 noiembrie 2020, la numai 60 de ani. Tricoul pe care argentinianul l-a îmbrăcat în sferturile de finală de  la Cupa Mondială din 1986 , în meciul Argentina – Anglia 2-1, poate fi cumpărat în schimbul unei sume importante. 

Maradona este văzut de mulți iubitori ai fotbalului cel mai mare jucător din istorie. El a încetat din viață după ce a suferit un stop cardiorespirator.

ADVERTISEMENT

Maradona se afla la casa sa din Tigre, unde își revenea după operația pe creier făcută la începutul lunii. Ultima dorință a lui Maradona a fost aceea de a fi îmbălsămat și expus pentru ca toți cei care au ținut la el să-l poată vedea.

Două milioane de dolari valorează tricoul cu care Maradona  a făcut istorie în Mexic 1986

Campionatul Mondial din 1986 a fost marcat de fostul fotbalist argentinian. El și-a condus țara spre titlul mondial după ce în meciul cu Anglia a avut una dintre cele mai bune prestații individuale din istoria fotbalului. Tricoul pe care argentinianul l-a îmbrăcat în acel joc în care a marcat de două ori este deținut de englezul Steve Hodge  (58 de ani), care i-a fost oponent lui Maradona în acel joc.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este deținut de Hodge, tricoul se află în acest moment la Muzeul Național al Fotbalului englez din Manchester. David Amerman, expert din America în lucruri colecționabile din istoria sportului, a spus pentru cei de la Reuters că „este foarte dificil să evaluezi tricoul, dar știu că proprietarul dorea să îl vândă pentru 2 milioane de dolari”. 

Tot Amerman zice că este destul de greu ca cineva să dea atâția bani, însă nu exclude definitiv acest scenariu: „Este foarte dificil ca cineva să plătească două milioane de dolari, dar nu văd de ce un individ care ar avea potență financiară nu ar dori așa ceva. Dacă găsești persoana potrivită în locul potrivit, este o posibilitate reală”. 

ADVERTISEMENT

„Nu regret niciun moment acel gol cu mâna”

Pe 22 iunie 1986, la Campionatul Mondial din Mexic, Argentina s-a duelat în ”sferturile de finală” cu naționala Angliei. Datorită unei duble reușite de Maradona, Argentina s-a impus cu 2-1.

Primul gol al meciului s-a marcat în minutul 51, când Maradona a înscris utilizându-și mâna. „Nu regret niciun moment acel gol cu mâna, nu-l voi regreta nici mâine, nici peste 10 sau 20 de ani şi nici măcar pe patul morţii”, a spus Maradona în cartea sa.

ADVERTISEMENT

A doua reușită, venită la 4 minute după, a fost una senzațională. Maradona a preluat balonul în propria jumătate de teren și a înscris după ce a făcut 50 de metri în 13 secunde, depășind 6 jucători adverși, inclusiv portarul!

Maradona a jucat de-a lungul timpului la 6 echipe: Argentinos, Boca, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s . 312 reușite a avut Maradona în 588 de partide jucate de-a lungul carierei la echipele de club. 91 de convocări a bifat la naționala Argentinei. 10 trofee a câștigat Maradona, cele mai importante sunt Campionatul Mondial (1986), titlurile în Italia (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989). Maradona a fost înmormântat în capitala Argentinei.

ADVERTISEMENT