Sport

Tricoul lui Ianis Hagi, la mare căutare pentru fotbaliștii celebri: „Este o motivație pentru un jucător tânăr”

Fotbalistul român Ianis Hagi nu are un scop din a colecționa tricourile unor fotbaliști pe care-i întâlnește în meciurile directe, dar nu refuză cererile de a face schimb de tricouri.
15.12.2021 | 09:28
Tricoul lui Ianis Hagi la mare cautare pentru fotbalistii celebri Este o motivatie pentru un jucator tanar
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a dezvăluit numele a doi fotbaliști care au făcut schimb de tricouri cu el, la sfârșitul unor meciuri ale naționalei României, menționând că cererea a venit din partea adversarilor.

Ianis Hagi a fost foarte fericit când Sergio Ramos a venit să-i ceară tricoul

Sergio Ramos, în prezent la PSG, și Kai Havertz, jucătorul lui Chelsea, sunt doi dintre fotbaliștii care i-au solicitat lui Ianis Hagi să facă schimb de tricouri. De fiecare dată, gesturile au fost făcute după meciuri ale naționalei României.

ADVERTISEMENT

Nu sunt un tip care merg să fac schimb de tricouri sau mă duc foarte rar. Iar în aceste două cazuri, ei au venit sa îmi ceară tricoul şi am fost foarte fericit.

Clar că e o motivaţie pentru un jucător tânăr să vină să îţi ceară tricoul Sergio Ramos”, a spus Ianis Hagi într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena Sport.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a fost motivat de gestul lui Sergio Ramos, chiar dacă România a pierdut cu 5-0

Meciul la care a făcut referire jucătorul lui Rangers a avut loc pe 19 noiembrie 2019, la Madrid, în ultima etapă a preliminariilor pentru EURO 2020. Naționala Spaniei a învins cu 5-0, golurile fiind marcate de Fabian Ruiz (8), Gerard Moreno (33, 43), Rus (45+1, autogol) și Oyarzabal (90+2).

Ianis Hagi a fost titular, dar a fost înlocuit în minutul 73 cu Dan Nistor. La finalul acelei partide, selecționerul Cosmin Contra avea să anunțe că nu va mai antrena prima reprezentativă a României.

ADVERTISEMENT

Eram terminaţi toţi în vestiar. Clar că am fost surprins un pic pentru că ai pierdut cu 5-0 în deplasare. A fost într-un moment slab pentru mine, mai puţin bun, dar un un gest ca acesta m-a motivat”, a mai spus Ianis Hagi.

Kai Havertz a vrut tricoul lui Ianis după meciul Germania – România

Alt jucător important care a făcut schimb de tricouri cu fiul lui Gică Hagi este Kai Havertz. Acesta i-a solicitat tricoul jucătorului român la finalul meciurilui dintre Germania și România, jucat pe 8 octombrie 2020, la Hamburg, în preliminariile CM din 2022, organizat în Qatar.

ADVERTISEMENT

Gazdele s-au impus cu 2-1. Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 9, dar gazdele au revenit în partea a doua a meciului prin reușitele lui Gnabry (52) și Muller (81). La finalul preliminariilor, România avea să se claseze pe locul 3 în Grupa J.

Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun număr 7 din grupele UEFA Europa League

Altă mare dorință a lui Ianis Hagi este să joace un meci oficial pe Camp Nou, terenul propriu al Barcelonei. „Pe Camp Nou n-am reuşit să joc. Am ajuns să mă uit la meciuri, am fost pe stadion, dar n-am reuşit deocamdată să joc. E un vis de-al meu să joc pe Camp Nou. Doamne Ajută”, a spus Ianis Hagi pentru Antena Sport.

Ianis Hagi a primit o altă recompensă, pe contul de Twitter al UEFA Europa League, care are peste 8,7 milioane de urmăritori. Forul cintinental a lansat un sondaj pentru a stabili care este cel mai bun număr 7 al competiției. Propunerile au fost Ianis Hagi, starul lui Napoli Elif Elmas, Felipe Anderson de la Lazio și Karl Toko Ekambi de la Lyon.

Câștigător avea să fie românul, care în acest sezon al UEFA Europa League a marcat trei goluri și a dat trei pase decisive. Datorită acesto reușite, Rangers a terminat Grupa A pe locul 2 și a obținut calificarea în barajul pentru optimi, unde va întâlni echipa germană Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT