Sport

Tricoul lui Jordan din ”The Last Dance” a fost scos la licitație. Suma imensă la care poate ajunge

Un tricou purtat de legenda baschetului Michael Jordan în timpul meciului 1 al finalei NBA din 1998, care a adus ultimul său titlu, urmează să fie scos la licitație în septembrie, a anunțat celebra casă Sotheby's.
15.08.2022 | 16:00
Tricoul lui Jordan din The Last Dance a fost scos la licitatie Suma imensa la care poate ajunge
Un tricou purtat de Michael Jordan la finala NBA din 1998 se va vinde la licitație de către casa Sotheby's, care estimează că tranzacția se va face pentru 3-5 milioane de dolari. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

În 1998, Michael Jordan izbutea cel de-al șaselea și ultimul titlu NBA pentru Chicago Bulls. Iar finala a rămas în istorie prin faptul că ”Air Majesty” a rezolvat, în manieră proprie, meciul 6, în secundele de final.

Tricoul lui Michael Jordan, din ultimul sezon la Chicago Bulls, scos la licitaţie

Dar, probabil că știți acest lucru, dacă ați urmărit documentarul ”The Last Dance”. Ei bine, fanii jucătorului, dar și colecționarii, au șansa de a pune în vitrină un tricou purtat de Jordan în seria finală din acel an. Desigur, dacă sunt dispuși să bage mâna serios în buzunar.

ADVERTISEMENT

”Sezonul 1997-1998 este, poate, unul din cele mai iubite de fanii lui Jordan. Pentru că Michael era în apogeul formei sale şi ştia că era ultima lui şansă să obțină cu Chicago Bulls titlul de campion NBA”.

Este declarația lui Brahm Wachter, un responsabil al casei de licitaţii Sotheby’s. Și care arată unul dintre motivele pentru care, dincolo de ”magnetul” reprezentat de numele celui care l-a purtat, face din acest tricou un obiect de colecție.

ADVERTISEMENT

Și mai este un motiv. Cei care au intrat de-a lungul timpului în posesia unuia, au preferat să-l păstreze. În timp ce un exemplar a fost donat Muzeului Național Smithsonian de Istorie și Cultură Afro-Americană.

Astfel că avem doar de al doilea tricou scos vreodată la licitație. Nu același lucru se poate spune în ceea ce privește ghetele de joc. Lucru menționat de oficialii Sotheby’s.

ADVERTISEMENT

Între 3 şi 5 milioane de dolari pentru doar al doilea tricou al lui Jordan scos la licitație

Casa de licitaţii din New York, proprietatea din 2019 a magnatului franco-israelian în telecomunicaţii Patrick Drahi, a vândut deja mai multe perechi de pantofi sport aparţinând superstarului, pentru 1,5 milioane dolari.

Pornind de la această valoare, dar și caracterul special deja amintit pe care-l are tricoul, se estimează că de această dată suma obținută o să fie între 3 și 5 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Licitaţia va avea loc la New York între 6 şi 14 septembrie. Înainte de acest moment, faimosul tricou roşu cu numărul 23 va fi prezentat publicului în două evenimente speciale.

Primul dintre acestea se va desfășura la Monterey, în California, între 17 şi 20 august. Iar cel de-al doilea, chiar înaintea licitației, la New York.

ADVERTISEMENT