Sport

Tricoul purtat de Michael Jordan în finala NBA din 1988 a fost vândut cu o sumă exorbitantă. Cât a plătit un fan pentru suvenir

Un tricou al legendarului baschetbalist Michael Jordan a fost vândut la licitație. Suma pe care un fan a plătit-o este uriașă.
21.09.2022 | 08:00
Tricoul purtat de Michael Jordan in finala NBA din 1988 a fost vandut cu o suma exorbitanta Cat a platit un fan pentru suvenir
maioul lui Michael Jordan din finala NBA din 1988 a fost vândut la licitație pentru o sumă record. Sursa foto: Marca.com
ADVERTISEMENT

Celebra casă de licitații Sotheby’s a scos la vânzare un tricou purtat de Michael Jordan în finala NBA din 1988. Suvenirul a fost achiziționat de un fan pentru o sumă din opt cifre.

Tricoul lui Michael Jordan, cel mai scump suvenir sportiv din istorie

În 1988 Michael Jordan a jucat ultima finală NBA (liga profesionistă nord-american de baschet – n.r.) din carieră. Chicago Bulls, echipă a cărui vedetă era legendarul baschetbalist s-a impus în fața celor de la Utah Jazz.

ADVERTISEMENT

Tricoul cu numărul 23 purtat de starul american a fost scos la licitație și vândut cu cel mai mare preț obținut vreodată pentru un suvenir sportiv.

Nu mai puțin de 10.100.000 de dolari a plătit un fan pentru a-și adăuga în colecție maioul în care Michael Jordan s-a încununat pentru ultima oară în carieră campion NBA.

ADVERTISEMENT

Jordan este considerat cel mai valoros baschetbalist din istorie. Supra numit Michael ”Air” Jordan, acesta a cucerit șase titluri de campion în NBA, alături de Chicago Bulls și a fost desemnat de cinci ori cel mai bun jucător al sezonului.

În prezent este patronul și președintele clubului Charlotte Hornets care evoluează, de asemenea, în campionatul profesionist nord-american.

ADVERTISEMENT

A depășit cu 800.000 de euro valoarea tricoului lui Diego Armando Maradona

Începând de joi tricoul lui Michael ”Air” Jordan este cel mai scump suvenir sportiv vândut la o licitație. Precedenul record a fost înregistrat la achiziția tricoului lui Diego Maradona.

În luna mai a acestui an, tricoul în care ”El Pibe D’oro” a evoluat în meciul contra Angliei la Cupa Mondială din Mexic 1986 a fost vândut pentru suma de 9,3 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Valoarea suvenirului era dată și de fostul fotbalist, dar și de faptul că în acel meci Maradona a înscris două dintre golurile care au rămas în istorie. Unul cunoscut pentru că a fost marcat cu ”Mâna lui Dumnezeu”, celălalt fiind desemnat ”Golul secolului”.

Meciul dintre Argentina și Anglia s-a disputat pe 22 iunie 1986, în sferturile de finală a Cupei Mondiale pe care Argentina avea să o câștige pentru a doua și ultima oară.

ADVERTISEMENT