Sport

Tripletă ”tricoloră” la Parma? Pușcaș e dorit lângă Mihăilă și Man, și doar salariul vârfului pare să fie problema

George Pușcaș a intrat în vizorul celor de la Parma, chiar dacă nu a dus-o pe Pisa în Serie A, însă salariul primit la Reading pare să fie piedica în fața perspectivei de a deveni coleg cu Mihăilă și Man.
11.07.2022 | 11:32
Tripleta tricolora la Parma Puscas e dorit langa Mihaila si Man si doar salariul varfului pare sa fie problema
George Pușcaș este dorit de mai multe echipe din Serie B, între care și Parma lui Mihăilă și Man, dar salariul său reprezintă un obstacol în calea oficializării unui împrumut. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Împrumutat în stagiunea trecută de Reading în Serie B, la Pisa, George Pușcaș ar putea reveni în această competiție. De această dată însă, la Parma. Acolo unde ar putea să fie coleg cu alți doi ”tricolori”, Valentin Mihăilă și Denis Man.

”Pușcaș, o țintă, dar mutarea costă”

George Pușcaș mai are contract cu Reading până pe 30 iunie 2024. Paul Ince, fostul mare internațional englez care este manager al grupării din Championship, nu se bazează însă pe român.

ADVERTISEMENT

De altfel, în stagiunea trecută acesta a fost împrumutat la Pisa, în Serie B. A evoluat în 18 meciuri, marcând 8 goluri, dar și în cele patru partide de play-off. Fără vreo reușită.

Iar după ce Pisa a ratat, acasă, după prelungiri, promovarea în primul eșalon, în fața Monzei lui Berlusconi, gruparea italiană a decis să nu activeze clauza de cumpărare.

ADVERTISEMENT

Tot din Serie B pare să vină și acum opțiunile pentru Pușcaș. Și, cel mai probabil, fie că vorbim despre Cagliari, Bari sau Parma, o să fie vorba tot despre un împrumut.

Există însă și o piedică. Exprimată tranșant de jurnaliștii de la Forza Parma, care au analizat posibilitatea ca internaționalul român să ajungă alături de Valentin Mihăilă și Denis Man.

ADVERTISEMENT

Și este vorba despre salariul lui George Pușcaș. Reading, care l-a transferat, în 2019, de la Inter, pentru 7,5 milioane de euro, îl plătește cu 800.000 de lire sterline pe sezon.

”Un jucător cu profilul lui Pușcaș este interesant pentru Parma, datorită flexibilității sale. El poate juca ca atacant sau ca extremă într-un trident ofensiv.

ADVERTISEMENT

Oficialii echipei îl urmăresc de săptămâni întregi, și-au făcut temele și, fără să facă valuri, au solicitat detalii suplimentare. Însă cel mai mare obstacol îl reprezintă salariul: câștigă 800.000 de lire sterline”, scriu gazetarii din Peninsulă.

Tot ei afirmă că Parma nu stă prea bine din punct de vedere financiar. Astfel că, pentru moment, chiar dacă și-ar dori jucători noi, inclusiv în compartimentul ofensiv, au o altă prioritate: ”Scopul celor de la Parma este să remanieze lotul şi să vândă jucătorii care nu se potrivesc proiectului”.

Astfel că, măcar pentru moment, Pușcaș trebuie să rămână în stand-by. Sau, de ce nu, pentru a forța o mutare, să accepte o reducere a salariului.

ADVERTISEMENT