News

Gruparea teroristă a revendicat cele trei atacuri cu bombă din Bagdad! Un nou bilanţ indică 93 de morţi şi 150 de răniţi

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat miercuri cele trei atentate comise miercuri la Bagdad, soldate în total cu 93 de morţi şi peste 150 de răniţi, informează CNN....
11.05.2016 | 21:14
Gruparea terorista a revendicat cele trei atacuri cu bomba din Bagdad Un nou bilant indica 93 de morti si 150 de raniti

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat miercuri cele trei atentate comise miercuri la Bagdad, soldate în total cu 93 de morţi şi peste 150 de răniţi, informează CNN.

Cel mai sângeros atac a avut loc la primele ore ale dimineţii într-o piaţă aglomerată din Bagdad, în cartierul şiit Sadr City, în care au pierit 64 de persoane şi alte 87 au fost rănite, după ce o maşină capcană a explodat. Explozia a distrus mai multe tarabe şi maşini. Totodată, numeroase clădiri din apropiere au fost avariate. Un martor a povestit că bomba a fost pusă într-o camionetă încărcată cu fructe şi legume. Vehiculul a fost parcat, iar şoferul a dispărut rapid.

Alte 25 de persoane au murit alte două atentate care au avut loc miercuri după-amiază în cartierul şiit Kazimiyah, în nordul capitalei irakiene şi în cel cu populaţie mixtă Jamea, din vestul Bagdadului.
Atacurile sinucigaşe au fost revendicate de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic.

Sursă: www.libertatea.ro

………………………………………………………………………………………………

Capitala irakiană a fost zguduită, miercuri, de trei atacuri cu bombă succesive care au făcut zeci de morţi şi de răniţi în rândul civililor, au informat surse de presă şi de poliţie din capitala irakiană. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste de la Bagdad. În districtul Sadr City, un atac cu bombă a ucis cel puţin 63 de persoane şi alte zeci au fost rănite, a informat Associated Press, citând oficialităţi irakiene.

Un SUV înţesat cu explozivi a fost parcat în apropierea unui salon de înfrumuseţare aflat într-un centru comercial aglomerat din zona Sadr City.

Maşina-capcană a fost detonată de către un terorist sinucigaş, au informat surse care simpatizează SI.

Explozia maşinii-capcană a ucis pe loc 20 de persoane, iar alte zeci au murit ulterior din cauza rănilor grave, în timp ce alte zeci se află la spital, în stare critică.

Explozii succesive

Imediat după prima explozie, alte două atacuri au fost comise în capitala irakiană. Unul dintre acestea a fost comis în districtul Kadhimiya, din nordul Bagdadului. Kadhimiya este o zonă considerată ca fiind centrul Islamului şiit. În acest atac cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit Reuters şi cel puţin 33 du fost rănite.

Cel de-al treilea atac terorist cu bombă a fost comis în districtul Sunni şi s-a soldat cu cel puţin 7 morţi şi 22 de răniţi.

Oficialităţile irakiene citate de Reuters au avertizat că, în următoarele ore, se aşteaptă ca numărul morţilor să crească.

De departe, atacurile succesive de miercuri ale Statului Islamic, din Bagdad, sunt cele mai sângeroase de până acum.

Sursă: www.romaniatv.net