ADVERTISEMENT
Fotbal international

Trofeul Euro 2020 ajunge la București. Sportivii legendari care vor lua parte la eveniment

Autor: Bogdan Solomon | 24.04.2021 | 17:39
Trofeul Euro 2020 ajunge la București. Sportivii legendari care vor lua parte la eveniment
Trofeul Euro 2020 vine la București. Sursa foto: frf.ro

Duminică, 25 aprilie, este programat primul eveniment din seria UEFA EURO 2020 – Trophy Tour, în cadrul căruia viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, îi va înmâna mult-râvnita cupă lui Dorinel Munteanu, în calitate de ambasador al orașului gazdă.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat dat publicității cu puțin timp în urmă, la ceremonie vor lua parte și alte nume grele ale sportului românesc. Îi amintim aici pe Miodrag Belodedici, Gabriela Szabo și Gică Popescu.

De altfel, fostul căpitan al Barcelonei, care ocupă și funcția de consilier al Guvernului pentru UEFA EURO 2020, va susține o declarație de presă în prezenţa edilului Nicușor Dan, ca mai apoi trofeul să parcurgă un traseu ce va include principalele zone și edificii ale orașului.

ADVERTISEMENT

Trofeul Euro 2020 vine la București. Dorinel Munteanu îl va primi

Evenimentul se va încheia pe Arena Naţională, unde vor susține declarații de presă viceprimarul Stelian Bujduveanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, precum și Taras Mukozov, UEFA EURO 2020 Venue Manager.

Patru partide va găzdui Bucureștiul în ediția din 2020 a Campionatului European de Fotbal, reprogramat pentru vara acestui an, pe fondul restricțiilor impuse de pandemia Covid-19. Programul arată astfel:

ADVERTISEMENT
  • Austria – Macedonia de Nord (grupa C) – duminică, 13 iunie, ora 19:00.
  • Ucraina – Macedonia de Nord (grupa C) – joi, 17 iunie, ora 16:00
  • Ucraina – Austria (grupa C) – luni, 21 iunie, ora 19:00
  • Optime de finală – luni, 28 iunie, ora 22:00

Trebuie spus și că ediția din acest an aniversează nu mai puțin de 6 decenii de la organizarea primului Campionat European. Meciurile vor avea loc în România, Azerbaidjan, Danemarca, Anglia, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Rusia, Scoția și Spania.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul se alătură astfel unei galerii selecte de 11 orașe-gazdă. Concret, vorbim despre Londra, Roma, Munchen, Baku, Sankt Petersburg, Budapesta, Sevilla, Amsterdam, Glasgow si Copenhaga.

Pe Arena Națională, pregătirile sunt în toi. Cu mai puțin de 50 de zile rămase până la startul competiției, a fost montat noul gazon, bazat pe o tehnologie hibrid. „Acest lucru presupune iarbă naturală montată pe un covor artificial, care asigură o mai bună stabilitate și rezistență la uzură”, se arată în comunicatul transmis de Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!