Sport

Trofeul SuperLiga, prezentare spectaculoasă. Cum arată cupa pe care o va primi Farul sau FCSB. Foto

Trofeul SuperLiga va fi la marginea terenului la finala de titlu dintre Farul Constanța și FCSB. Prezentarea spectaculoasă a cupei.
18.05.2023 | 13:07
Trofeul SuperLiga prezentare spectaculoasa Cum arata cupa pe care o va primi Farul sau FCSB Foto
5 ani la rând va fi decernat trofeul SuperLiga pe care îl va primi Farul sau FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trofeul SuperLiga ar putea fi decernat la finalul meciului dintre Farul și FCSB, în cazul în care echipa lui Gheorghe Hagi va reuși să obțină victoria. Până atunci, cupa a fost prezentată cu surle și trâmbițe în cadrul unui eveniment.

Trofeul SuperLiga, prezentat oficial de LPF

Campioana României din sezonul 2022-2023 va primi un trofeu special din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. Cupa a fost prezentată de către ambasadorii Superbet la Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi.

ADVERTISEMENT
Trofeul SuperLiga, prezentare fastuoasă la Muzeul Fotbalului
Trofeul SuperLiga, prezentare fastuoasă la Muzeul Fotbalului. FOTO: Fanatik

Originalul va fi înmânat celor de la FCSB sau Farul în cadrul festivității de premiere, iar campionii vor păstra în vitrină doar o copie a acestui trofeu, așa cum se întâmplă și la Campionatul Mondial sau în Liga Campionilor.

De această dată, LPF a decis să facă un trofeu nou, iar numele campioanei va fi gravat în timp real, imediat după finalul meciului în care campioana se va stabili matematic. În ultimii patru ani, CFR Cluj a primit o copie a trofeului, care a fost schimbat în fiecare an

ADVERTISEMENT

Trofeul SuperLiga e placat cu argint

Trofeul SuperLiga are o înălțime de 58 de centimetri și o greutate de 5,2 kilograme, fiind realizat dintr-un aliaj specific monetar și placat cu argint. La eveniment au fost surprin de reporterii FANATIK și Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ionel Dănciulescu și Bogdan Stelea.

Prezentare trofeu SuperLiga
Eric de Oliveira, Ionel Dănciulescu, Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu și Bogdan Stelea, alături de trofeul SuperLiga. FOTO: Fanatik

Cupa este una cu totul specială în acest an și a fost produsă în București, la Monetăria Statului. În cazul în care FCSB va câștiga sau meciul se va încheia la egalitate, trofeul va fi acordat doar după ultima etapă. De această dată, marele trofeu va fi acordat timp de cinci ani, ceea ce este o schimbare inedită, conform înțelegerii dintre LPF și sponsorul principal al Ligii 1, Superbet.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, Secretarul General, al Ligii Profesioniste de Fotbal a vorbit despre aspect: „Sperăm ca sezonul 2022/23 al SuperLiga să reprezinte un punct de cotitură pentru campionatul național de fotbal, iar acest trofeu să fie pe măsura momentului. Cu un număr tot mai mare de spectatori în tribune, SuperLiga revine pe un trend ascendent și își arată potențialul de creștere”.

LPF, comunicat oficial cu privire la marele trofeu: „Cel mai disputat trofeu SuperLiga din ultimul deceniu”

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat un comunicat oficial în urma evenimentului: „Cel mai disputat trofeu SuperLiga din ultimul deceniu a fost prezentat astăzi de Liga Profesionistă de Fotbal, eAD și partenerul principal, Superbet, în cadrul unui eveniment găzduit de Muzeul Fotbalului București. Cu o înălțime de 58,3 centimetri și o greutate de 5,2 kilograme, noul trofeu este realizat dintr-un aliaj de metale specific monetare și placat cu argint.

ADVERTISEMENT

Trofeul va fi acordat campioanei SuperLiga 2022/23, una dintre cele mai disputate ediții ale campionatului național de fotbal. Farul Constanța sau FCSB va ridica trofeul, la capătul unei lupte pentru titlu în care a fost implicată până în a doua parte a play-off-ului și CFR Cluj.

Oricare dintre cele două echipe va ridica trofeul va fi campioana unui sezon special. Cu două etape înainte de finalul campionatului, SuperLiga 2022/23 a adus o serie de cifre-record în istoria recentă a competiției: O medie de 10,852 de fani în tribune în play-off*, cea mai mare medie de când a fost introdus actualul format, după ce meciurile de sezon regulat au beneficiat de o asistență medie pe stadion fără precedent în ultimul deceniu, iar 42,439 de fani au fost în tribune la meciul FCSB – CFR Cluj, cea mai mare prezență la un meci de SuperLiga din ultimii 7 ani”.

ADVERTISEMENT