Sporturi

Trofeul Turului Franței a fost furat! ”Sper să-l recuperez”

10.10.2018 | 13:10
Trofeul Turului Franței a fost furat în timpul unui show de ciclism la Birmingham

Trofeul Turului Franței, câștigat în acest an de galezul Geraint Thomas, a fost furat în timpul unui show de ciclism la Birmingham. Conform, cotidianului The Guardian, anunțul a fost făcut de echipa britanică Sky, care a precizat că trofeul era expus alături de alte două la Centrul Naţional de Expoziţii din orașul englez.

”Este incredibil și în același timp regretabil că s-a întâmplat acest lucru. Trofeul are o valoare destul de limitată pentru cine l-a luat, dar înseamnă mult pentru mine și pentru echipă. Sperăm că oricine a luat bicicleta o va returna. Un trofeu este important, dar ceea ce contează cel mai mult sunt amintirile uimitoare din această vară incredibilă și nimeni nu îmii poate lua vreodată pe aceștia”, a declarat Geraint Thomas.

Trofeul Turului Franței a fost furt când a fost lăsat nesupravegheat

La finalul evenimentului Cycle Show, în timp ce exponatele erau strânse, trofeul Turului Franței câştigat de Geraint Thomas a fost lăsat nesupravegheat pentru scurt timp şi atunci a fost furat. Trofeul fusese împrumutată producătorului de biciclete Pinarello pentru a fi prezentat în mai multe orașe din Marea Britanie.

Geraint Thomas sărbătorește cu steagul Țării Galilor victoria din Turul Franței
Geraint Thomas sărbătorește cu steagul Țării Galilor victoria din Turul Franței

”Acceptăm întreaga responsabilitate și ne-am cerut personal scuze lui Geraint Thomas. Sperăm ca trofeul să poată fi recuperat”, a spus Richard Hemington, directorul general al firmei Pinarello. Oficialii echipei Sky au anunțat că poliția investighează această caz.

Geraint Thomas și-a prelungit contractul cu Sky după câștigarea Turului Franței

Geraint Thomas a câștigat în premieră Turul Franței în această vară, fiind primul ciclist galez care reușește această performanță. Pentru Sky a fost a șasea victorie în ultimii șapte ani în Marea Buclă și a patra consecutivă în marile tururi, după ce Chris Froome a câștigat anul trecut Turul Franței și cel al Spaniei, iar în acest an s-a impus în Turul Italiei.

După ce s-a impus în Le Tour, Geraint Thomas și-a prelungit contractul cu Sky. Galezul în vârstă de 32 de ani, a cărui înțelegere cu echipa britanică expira la finalul acestui sezon, a semnat un nou contract valabil până în 2021 și va avea un salariu stagional de aproximativ patru milioane de euro.