News
notix pixel id

Trompetistul de jazz Wallace Roney a murit din cauza coronavirusului. Va fi omagiat după încheierea crizei

01.04.2020 | 09:45
Trompetistul de jazz Wallace Roney a murit din cauza coronavirusului. Va fi omagiat după încheierea crizei
Trompetistul de jazz Wallace Roney a murit marți, 31 martie, la vârsta de 59 de ani din cauza unor complicații provocate de noul tip de coronavirus
ADVERTISEMENT

Trompetistul de jazz Wallace Roney a murit marți, 31 martie, la vârsta de 59 de ani din cauza unor complicații provocate de noul tip de coronavirus.

Trompetistul de jazz Wallace Roney a murit din cauza coronavirusului

Conform CNN, trompetistul de jazz Wallace Roney a murit la St. Joseph’s University Medical Center din New Jersey, în urma unor complicații apărute după ce a cotactat coronavirus.

”Cu tristețe confirm faptul că legendarul trompetist de jazz Wallace Roney a murit chiar înainte de prânz din cauza complicațiilor COVID-19”, a anunțat publicista Lydia Liebman.

ADVERTISEMENT

”Munca alături de Wallace a fost și va rămâne unul dintre cele mai mari privilegii ale vieții mele. A fost o onoare să-l reprezint și să fiu parte a lumii sale muzicale. Nici nu pot să exprim cât de mult îmi va lipsi el și muzica sa”, a mai spus Liebman.

Roney a câștigat premiul Grammy în 1994

Wallace Roney a fost, iniţial, respins de mulţi, care l-au considerat o clonă a lui Miles Davis. A reuşit să depăşească acest lucru şi a devenit o prezenţă importantă a scenei muzicale.

ADVERTISEMENT

Wallace Roney a lansat aproximativ 20 de albume, iar muzica lui a îmbinat ritmurile funk, hip-hop şi braziliene. Cu Miles Davis, care a murit în 1991, a cântat la Montreux Jazz Festival (Elveţia), într-un concert regizat de Quincy Jones.

În 1994, a câştigat un premiu Grammy pentru albumul ”A Tribute to Miles” şi a mai fost nominalizat în 1997 pentru albumul ”Remembering Bud Powell”. Familia lui are în vedere organizarea unei ceremonii de omagiere, după ce va trece criza sanitară, a transmis agentul muzicianului.

ADVERTISEMENT

SUA este țara cu cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus, 189.618, mai mult decât dublul celor din China, acolo de unde a început focarul. Americanii au ajuns la 4.079 de persoane decedate și la 7.109 pacienți vindecați. În ultimele 24 de ore, americanii au înregistrat peste 25.000 de cazuri și 909 morți.

SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar unii specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri