Fotbal intern

Trotuare în alb și roșu. „Să le arătăm ăstora ce înseamnă Dinamo!” Și le-au arătat! Spectacolul fanilor dinaintea spectacolului lui Borja Valle. Reportaj cu masca pe față. Video exclusiv

12.09.2020 | 00:05
Trotuare in alb si rosu Sa le aratam astora ce inseamna Dinamo Si leau aratat Spectacolul fanilor dinaintea spectacolului lui Borja Valle Reportaj cu masca pe fata Video exclusiv
Trotuare în alb și roșu. „Să le arătăm ăstora ce înseamnă Dinamo!” Și le-au arătat! Spectacolul fanilor dinaintea spectacolului lui Borja Valle. Reportaj cu masca pe față
ADVERTISEMENT

El primer partido del nuevo Dinamo y su entrenador Cosmin Contra en „Groapă”… Cam așa ar trebui să înceapă un reportaj despre Dinamo în „la era española”…

Dar fiindcă „noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici stăpâni”, să ne conformăm: Primul meci al noului Dinamo și al antrenorului său Cosmin Contra în „Groapă” a fost așteptat cu inima în colți de toți „câinii” din tribune…

ADVERTISEMENT

Nu, nici așa nu-i bine… Pentru că nu mai sunt „câini” în tribune. Sunt la terase, sunt pe plaje, sunt în cinematografe și de luni vor merge la școală. Dar în tribune nu! Ordin de la „stăpânire”. Dar asta-i altă poveste ce va trebui spusă cât mai apăsat, cât mai curând…

Trotuare în alb și roșu. „Să le arătăm ăstora ce înseamnă Dinamo!” Și le-au arătat! Spectacolul fanilor dinaintea spectacolului lui Borja Valle. Reportaj cu masca pe față

Și pentru că nu mai au voie pe stadion, „câinii” din tribune au hotărât să-și aștepte „câinii” din teren la poarta stadionului. Pe stradă. Pe „Barbu Văcărescu”.

ADVERTISEMENT

„HAIDEȚI SĂ LE ARĂTĂM ĂSTORA CE ÎNSEAMNĂ DINAMO!
– Să arătăm asta adversarilor, ca să ne știe de frică!
– Să arătăm asta lumii, ca să ne respecte!
– Să arătăm asta noilor veniți la Dinamo, ca să știe unde au venit!
– Să ne arătăm nouă înșine, ca să nu uităm CINE SUNTEM!”

„ASTĂZI jucăm ACASĂ, în Ștefan cel Mare. E bine așa, pentru ca noii jucători să intre în VESTIARUL LUI DINAMO, să vadă scaunul gol al lui Hîldan, să vadă îndemnul scris de Căpitan pe pereții vestiarului și să înțeleagă de ce pentru noi DINAMO ESTE O RELIGIE!”

Așa suna îndemnul lansat de „Peluza Cătălin Hîldan”  vineri la prânz, înaintea meciului cu FC Botoșani. Măcar așa să simtă jucătorii lui Dinamo, vechi și noi, români, spanioli, polonezi, croați, slovaci, că sunt susținuți de „cea mai frumoasă și puternică galerie din România”, am încheiat citatul din aceeași PCH.

Echipa era așteptată să ajungă la stadion, de la Săftica, în jurul orei 19:30, așa că prezența celor mai „câini” dintre „câini” era necesară în jurul orei 19:00 pentru a se putea organiza „primirea festivă”.

ADVERTISEMENT

La ora 18:30 era liniște și pace pe „Barbu Văcărescu”, „cetățenii” n-ar fi zis că urmează „evenimente”. Doar pe la ieșirea din metrou de la intersecția cu „Ștefan cel Mare” un grup de vreo 10-12 suporteri cântau la o bere de dor și alean la adresa eternilor rivali: „Cine ține cu Steaua, să-i… familia!” …mă rog, ceva neortodox și vulgar…

O pereche de pensionari trecea cu plasele pline, el, și cu o umbreluță de soare în mână, ea. „Ce spun ăștia, Grigore, ce cântă?”, a întrebat, mirată, ea. „Nimic, dragă, nimic important… Măscări de microbiști”. Fără comentarii.

ADVERTISEMENT

„Masca pe față, masca pe față și distanțare! Hai acum, toți: Ciiine suntem?”, răgușea „Împăratul” Elias la porta-voce…

Încet, încet, dar din ce în ce mai consistent, spre „fără un sfert” au început să se coloreze „trotuarele” în alb și roșu. La șapte trecute fix Erau deja peste două sute de „câini” entuziaști și tot veneau.

Au apărut „jăndarii”, au pus gărdulețe, au făcut și un lanț viu, ca să nu se blocheze circulația. „Masca pe față, puneți-vă masca pe față ca să nu aibă nimeni ce zice! Ocupați și trotuarul de vis-a-vis, nu stați îngrămădiți, distanțare, distanțare!”. „Împăratul” Elias răgușește la o porta-voce și dă tonul la…

…cântece, scandări, „urări” tradiționale la adresa, evident, Stelei, că FCSB nu rimează și oricum pentru fanii dinamoviști echipa lui Gigi Becali a fost, este și va fi mereu Steaua.

„Câinii!”, aplauze ritmate, „Câinii!”, aplauze ritmate, „Câinii!”, aplauze ritmate. „Dinamo, Dinamo, Dinamo suntem noi!”. „Cine sare este câine, hei, hei! Cine sare este câine, hei, hei!”. „Ciiine suntem? Ciiine suntem? Augh, augh, augh!”.

Cântecele și scandările se prăvălesc peste un „Barbu Văcărescu” criminal de aglomerat cu mașini care, din ce în ce mai des, încep să claxoneze ritmat când ajung în „zona roșie”. Nimeni n-a dormit, sigur, în blocurile din jur…

Duios autocarul trecea… printr-un nor de fum gros și roșu! Și nici așa, minune mare, Jandarmeria nu se enerva și nu exagera!

Și în această atmosferă încinsă, pe la șapte și douăzeci, a apărut în zare, ca s-o mai dăm și pe poezie după atâta prozaism, deci: a părut în zare autocarul roșu cu „câini”, „perros”, „psy”, „psi”, „psov” (în ordinea naționalităților amintite mai sus).

Fanii au intrat în extaz, jandarmii au intrat în fibrilație, mașinile au intrat într-un nor roșu de fum de la fumigenele intrate și ele în funcțiune. „Dinamo! Dinamo! Dinamo!” acompaniat în ritm de claxonul autocarului umple spațiul.

Jandarmii țin cu greu, dar fără incidente, pe suporteri pe margine șoselei, autocarul dă să oprească, un „barosan” al „organelor”, în civil, turbează instantaneu și face semne disperate șoferului să nu cumva să oprească și acesta se conformează.

Apropo de jandarmi, polițiști și alte „organe de ordine”, merită felicitări, de data aceasta, pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Cu o politețe neașteptată, dar cu fermitate, au ținut evenimentele și mulțimea de „câini” sub control.

„Barosanul” amintit mai sus a alergat aproape tot timpul și le-a spus subordonaților mereu „Politicoși, politicoși, băieți, cu blândețe, aveți grijă, nu vreau violențe, calm, calm, calm!”. A reușit să se impună și să-și impună strategia.

Revenind, duios autocarul trecea și spre intrarea de pe „Ștefan cel Mare” pleca, lăsând în urmă suporteri dacă nu fericiți, e greu să fii și suporter dinamovist, și fericit în același timp, în acest timp, dar măcar mulțumiți că au dovedit, încă o dată, că sunt cea mai tare și devotată galerie din România.

Galeria dinamovista, show cu fumigene pe strada, inainte de Dinamo – Fc Botosani

Galeria dinamovista, show cu fumigene pe strada, inainte de Dinamo – Fc Botosani

Geplaatst door Fanatik.ro op Vrijdag 11 september 2020

„Suficiente, por ahora, para esperar algo mejor”, cu Borja „Vallor”!

Cu prietenele de mână (au fost incredibil de multe fete în rândurile fanilor dinamoviști!), sau cu o bere în mână (cei care nu aveau prietene la… îndemână!), „câinii” din tribune, interziși în tribune, s-au dispersat, încet, încet, pe la terasele din zonă…

…Unde, într-o distanțare legală sublimă dar absentă cu desăvârșire (alo, domnilor guvernanți, se aude? Pe stadion, tot în aer liber, ca la terase, se poate sta mult mai lesne – și de supravegheat mai ușor – la distanța legală!) au urmărit meciul cu FC Botoșani.

Întristați de un gol luat după un offside la originea fazei, extaziați de un gol de generic marcat de hăt, departe, din jumătatea proprie de teren, de nou venitul Borja Valle. Destul, deocamdată, pentru speranțe de mai bine.

Sau, dacă vreți, suficiente, por ahora, para esperar algo mejor. Buenas noches, „perros”, ¡estés donde estés!

ADVERTISEMENT