Life

Trucul banal care face ca legumele congelate să fie mereu delicioase și pline de nutrienți. Sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete

Metoda simplă care face ca legumele congelate să nu își piardă gustul și vitaminele. Sunt la fel de bune precum cele proaspete.
03.07.2024 | 08:20
Trucul banal care face ca legumele congelate sa fie mereu delicioase si pline de nutrienti Sunt la fel de sanatoase ca cele proaspete
Metoda simplă care face ca legumele congelate să nu își piardă gustul și vitaminele. Sunt la fel de bune precum cele proaspete. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Trucul banal care face ca legumele congelate să fie mereu delicioase și pline de nutrienți. Sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete. Și unde mai pui că au un termen de valabilitate mai mare decât cele care se păstrează în cutii sau lăzi.

Metoda simplă care face ca legumele congelate să nu își piardă gustul și vitaminele. Sunt la fel de bune precum cele proaspete

Metoda simplă care face ca legumele congelate să nu își piardă gustul și vitaminele. Sunt la fel de bune precum cele proaspete. De asemenea, specialiștii spun că nu prezintă riscuri pentru sănătate pentru că nu sunt considerate alimente procesate.

ADVERTISEMENT

Pentru a pune la rece morcovii, mazărea sau ardeii trebuie să vă asigurați că începeți procesul la scurtă vreme după ce le-ați cules din grădină sau le-ați cumpărat de la magazin. În plus, este important să acordați o atenție sporită cristalelor de gheață din ambalaj.

Aceste cristale ar putea indica o manipulare necorespunzătoare sau probleme care țin de fluctuațiile de temperatură. Totodată, se cere atenție mare la recristalizare, care este un proces în care produsul trece prin cicluri de îngheț-dezgheț.

ADVERTISEMENT

Din păcate, acest lucru poate duce la pierderea calității și valorilor nutriționale. Legumele congelate se păstrează la congelator la o temperatură constantă de -17 grade Celsius sau chiar mai mică, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

Pont ideal pentru legumele congelate

Meghan Splawn, fost editor al publicației The Kitchn, a dezvăluit care este pontul la care apelează atunci când depozitează la congelator legume și fructe. Specialistul profită la maxim de pungile în care sunt puse acestea.

ADVERTISEMENT

Concret, expertul se folosește de regula U pentru a deschide și mai apoi, pentru a lega ambalajul. Mai exact, această metodă nu folosește cleme pentru chipsuri sau agrafe pentru a fixa pungile și nici nu apelează la ambalajele cu fermoar.

Pungile cu legume nu sunt tăiate cu foarfeca într-un colț. Tot ce trebuie să faceți este să țineți o pungă nedeschisă de cele două colțuri superioase și să scuturați conținutul până la fund. Ulterior, se face o tăietură de 2,5 cm drept în jos, la aproximativ o treime din fiecare colț.

ADVERTISEMENT

Îndoiți ușor spre voi această clapetă centrală pentru a putea tăia peste partea din pungă care leagă tăieturile drepte în jos. La acest pas se vede că a fost îndepărtată o bucată de pungă în formă de U, care ajută la prinderea colțurilor într-un nod.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”