News

Trucul banal descoperit de o familie din România. Au redus la jumătate facturile la energie și gaze. „Stăm în mânecă scurtă”

O familie din România a descoperit un truc banal prin care a reușit să reducă la jumătate factura de la gaze, dar și cea de la energie.
28.11.2022 | 23:28
Trucul banal descoperit de o familie din Romania Au redus la jumatate facturile la energie si gaze Stam in maneca scurta
Trucul utilizat de o familie din România pentru o factură mai mică la gaze și la curent. Sursă foto: hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Facturile la energie și gaze sunt din ce în ce mai mari. Tocmai din acest motiv, nu puțini români sunt cei care ajung să apeleze la diverse trucuri pentru a face economie.

Cum a reușit o familie din România să plătească o factură mai mică la gaze și curent

O familie din România a făcut, se pare, cea mai înțeleaptă alegere. O femeie a dezvăluit întreaga poveste, într-un grup de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Deși familia trăia până acum la bloc, se pare că facturile mult prea mari i-au împins să renoveze o casă bătrânească.

Mai departe, membrii familiei au ajuns să se mute la țară în această iarnă, luându-și măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

Mai exact, aceștia și-au construit o sobă de la zero, cu un buget foarte bine calculat, iar rezultatul a fost exact cel dorit.

Familia face focul odată la 2-4 zile și reușește să mențină temperatura din casă chiar și până la 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Deși ferestrele sunt vechi, din lemn cu geam, iar căldura se risipește destul de repede, se pare că soba funcționează destul de bine.

”2 zile cel puțin stăm la mânecă scurtă”

Astfel, familia reușește să stea și la mânecă scurtă la temperaturi de până la 28 de grade în anumite zilei, mai povestește femeia.

ADVERTISEMENT

“Vă prezint soba noastră cu clopote, foarte economică şi eficientă, realizată de soțul meu, care nu este sobar, dar se pricepe foarte bine să meșterească lucruri.. prin casă.

Focul îl facem o dată la 2-4 zile, căldura menținându-se foarte bine chiar şi spre final la 20-19 °

Locuim într-o casa veche (…) ferestrele sunt din lemn cu geam, căldura risipindu-se mai ușor, dar cu toate acestea soba este foarte eficientă pentru că se menține caldă multe zile, 2 zile cel puțin stam în mânecă scurta, la 28-25°”, a dezvăluit femeia în grupul Mutat la țară – viața fără ceas, unde a publicat și o imagine cu soba respectivă.

Soba cu două clopote pe care o folosește în prezent familia. Sursă foto: Facebook
Soba cu două clopote pe care o folosește în prezent familia. Sursă foto: Facebook

Avantajele pe care le are soba cu două clopote

Ce trebuie să știm însă despre soba cu două clopote despre care povestește femeia? Specialiștii spun că aceasta ar avea un randament cuprins între 80 și 95%.

De asemenea, soba cu două clopote încălzește mai mult partea de jos, decât cea de sus, lucru pe care alte sobe nu îl fac.

Un alt avantaj al acestui tip de sobă este că poate să mențină o constanță în cedarea căldurii pentru o perioadă de 24 de ore și de asemenea, stochează bine căldura.

Acest lucru se întâmplă indiferent dacă popritorul de fum a fost sau nu uitat deschis.

Avantajul cel mai mare, după cum povestea și femeia, este că pentru acest tip de sobă, construcția este una foarte simplă și nu e nevoie nici de întreținere.

De asemena și la capitolul poluare, soba cu două clopote stă foarte bine. Aceasta nu poluează aerul înconjurător, iar arderea este una curată și completă, spun specialiștii.

Menționăm că pentru o factură mai mică la curent este esențial să ținem cont și de electrocasnicele pe care le utilizăm.

Unele dintre ele pot consuma mai mult decât ne-am fi așteptat.

ADVERTISEMENT
Tags: