Life

Trucul banal prin care îți poți reduce factura la gaze. Ai nevoie numai de o folie de aluminiu

Cum să primești o factură mai mică la gaze. Trucul banal pe care-l aplică deja mulțimi de români. Iată ce trebuie să faci.
04.12.2022 | 08:00
Trucul banal prin care iti poti reduce factura la gaze Ai nevoie numai de o folie de aluminiu
Trucul care te ajută să primești o factură mai mică la gaze. Sursa foto: Hepta, Horeca Star, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mulți români se tem în această perioadă, a sezonului de iarnă, că ar putea primi facturi uriașe la gaze, având în vedere scumpirile exagerat de mari, care s-au produs în acest an. Însă, pot primi și o factură mai mică, dacă aplică un truc.

Trucul cu folie de aluminiu, prin care poți primi o factură mai mică la gaze

Prin trucul următor, consumul de gaz va fi mai mic și așa plata nu va mai fi așa mare. Aveți nevoie doar de o folie de aluminiu.

ADVERTISEMENT

Atunci când vorbim despre caloriferele poziționate pe un perete exterior al casei noastre, se spune că se pierde mai rapid căldura. Însă, dacă punem în spatele caloriferului folie de aluminiu, căldura nu se va mai risipi, potrivit playtech.ro.

Totodată, este foarte utilă și aerisirea caloriferelor. În mod periodic trebuie făcut acest lucru, deoarece căldura va fi mai puternică.

ADVERTISEMENT

Aerisirea, un pas ideal pentru o căldură mai mare în casă

Pentru aerisire, este necesar să desfaci un calorifer, iar asta se face cu o surubelniță specială sau o cheie anume. Dacă nu se ține cont de acest aspect, caloriferele se vor încălzi doar în partea de jos, cea superioară rămânând rece.

De altfel, specialiștii ne sfătuiesc și să oprim la un moment căldura din casă, încât să curățăm caloriferele. Le putem șterge cu o cârpă umedă, o perie pentru sticle sau un aspirator.

ADVERTISEMENT

Este ideal ca să îndepărtați acele gratii de deasupra caloriferului, dacă aveți un astfel de calorifer. Odată cu acest demers, nu doar că vom avea mai multă căldură în casă, ci și un aer mai curat.

Din cauza scumpirilor în lanț, specialiștii estimează că facturile la gaz, inclusiv lumină, se vor dubla sau tripla în această iarnă.

ADVERTISEMENT

” (…) Dacă nu o să avem temperaturile prognozate acum și va fi de cinci ori sau de 10 ori mai rece, este clar că se schimbă nivelul de consum care poate să fie mai mare decât oferta în zilele respective și este posibil ca în acele perioade să apară niște sincope.

Nu văd însă ca aceste sincope să altereze funcționarea livrărilor de gaze către populație. Și dacă vor apărea astfel de probleme, nu cred că putem discuta de oameni care să înghețe în case”, a declarat pentru ziare.com, Dumitru Chisăliță, expert în energie.

ADVERTISEMENT
Tags: