Condensul pe geamuri este tot mai prezent acum, fiind perioada sezonului de iarnă. Expunerea la cald și la rece, în același timp, a ferestrei duce la formarea acestui proces, care poate favoriza apariția mucegaiului.
Condensul de pe geamuri poate fi îndepărtat prin mai multe metode, dar află că în propria bucătărie se află un ingredient foarte utilizat, care îți poate fi de mare ajutor și în acest caz.
Umezeala din casă este musai a fi prevenită, deoarece mucegaiul care se poate forma din cauza acesteia ne poate îmbolnăvi. Afecțiunile posibile sunt: astm, bronșită, pneumonie, dificultăți de respirație, tuse sau lipsa de oxigenare a creierului.
”Efectele nocive ale mucegaiului sunt date de micotoxine, substanțe toxice produse și eliberate de fungi. Micotoxinele specifice mucegaiului sunt, în special, dăunătoare, iar, prin expunerea îndelungată la acestea, te poți îmbolnăvi de micotoxicoză, sau intoxicația cu mucegai.
Simptomele acestei afecțiuni includ: tuse, respirație șuierătoare, durere în gât, nas înfundat, prurit la nivelul ochilor sau al pielii. Alte simptome ale intoxicației cu mucegai pot cuprinde: durere de cap, schimbări de dispoziție, sângerări nazale, pierderea temporară a memoriei”, informează medicul Oana Cuzino.
Ca astfel de situații să nu se producă, sarea este un ingredient minune am putea spune, căci are capacitatea de a preveni condensul. Mirror relatează într-un articol cum mai mulți oameni i-au sugerat unei femei, deranjată de picăturile de pe ferestre, să folosească sarea.
Mai exact, femeii i s-a spus să pună sare într-un bol și să-l lase lângă geamuri. Mare i-a fost apoi mirarea acesteia când a văzut că trucul funcționează.
Pe lângă sare, mai poți apela și la un obiect de înfrumusețare pentru femei. Este vorba despre feon, care se pornește și încălzește suprafața ferestrei.
De asemenea, sunt indicate: folosirea unui dezumificator, izolarea bună a geamurilor, ventilarea locuinței în mod regulat și păstrarea unei temperaturi constante în interior.