Versatili și gustoși, cartofii pot fi gătiți în nenumărate feluri: prăjiți, chips-uri, piure sau gratinați. Iar dacă ai poftă de cartofi copți delicioși, avem pentru tine rețeta perfectă.
Mackenzie Schieck, stilistă culinară cu peste 20 de ani de experiență, a încercat tot felul de preparate cu acest ingredient. Este cunoscută pentru “cartofii chips pentru petreceri”, feliați subțire și înșirați pe scobitori. Dar, de data asta, experta ne spune cum să obținem cei mai gustoși cartofi copți, aromați și crocanți.
Deoarece rețeta de cartofi pentru petreceri și ocazii speciale necesită prea mult timp, Mackenzie vine cu o variantă mai simplă și rapidă, pentru zile obișnuite.
Cum prepară Mackenzie cei mai buni cartofi copți? Secretul ei este să îmbrace tot cartoful cu unt aromat cu chives (arpagic) înainte să-l bage la cuptor. Așa obții o coajă crocantă și plină de aromă.
“Va deveni singurul fel în care vei mai coace vreodată cartofi”, declară cea care a creat rețeta, potrivit ziare.com.
Pentru untul aromatizat ai nevoie de două lingurițe de chives uscat, jumătate de linguriță de pudră de ceapă și o linguriță de sare. Folosește dosul unei linguri să le combini bine cu untul.
Dacă vrei să aibă o textură fină, Mackenzie recomandă să folosești un mojar sau să mărunțești verdeața între degete. Nu-i problemă dacă rămân bucățele mai mari, dar untul se va întinde mai bine pe cartofi dacă arpagicul e mărunțit.
Tot cu mâinile, întinde o cantitate generoasă din crema obținută, pe toată suprafața cartofului.
Pune cartofii într-o tavă cu folie de aluminiu, înțeapă-i de câteva ori cu furculița și bagă-i la cuptor la 200 de grade, potrivit sursei. Trebuie lăsați cam 40-60 de minute, sau chiar mai mult dacă sunt cartofi mai mari.
La final, cartofii copți vor avea o coajă crocantă și plină de aromă, așa cum n-ai mai gustat până acum.