Life

Trucul care te ajută să adormi mai ușor. Ce trebuie să pui neapărat sub lenjeria de pat

Dacă vrei să te bucuri de un somn ușor, dar și odihnitor, atunci trebuie neapărat să încerci acest truc. Doar trebuie să pui ceva sub lenjeria de pat.
02.02.2023 | 15:21
Trucul care te ajuta sa adormi mai usor Ce trebuie sa pui neaparat sub lenjeria de pat
Trucul care te ajută să adormi mai ușor. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Somnul este esențial pentru o mai bună funcționare a organismului, dar și a creierului.

Trucul care te ajută să adormi mult mai repede

Studiile au demonstrat că lipsa somnului poate favoriza declanșarea anumitor boli și de asemenea, poate duce și la stări de anxietate și chiar și depresie.

Grijile, dar și stresul ne pot afecta însă somnul și ce putem să facem în astfel de situații? Există însă mai multe trucuri care te pot elibera și te pot ajuta să adormi mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Unul dintre ele este legat de săpun. Mai exact, tot ce ai de făcut este să pui o bucată de săpun sub lenjeria de pat și vei observa cum adormi mult mai ușor. Poți opta pentru un săpun cu miros de lavandă, o plantă care are un efect calmant și totodată relaxant.

Dincolo de stres și de o viață agitată însă, asigură-te că motivele pentru care nu adormi nu sunt unele medicale, pentru că lipsa somnului poate declanșa la rândul ei și mai mult stres, mulți ajungând să se întrebe de ce nu pot să adoarmă.

ADVERTISEMENT

De sindromul picioarelor neliniștite ai mai auzit până acum? Aceasta este o tulburare de somn des întâlnită, despre care mulți nu știu detalii despre ea. Practic, este vorba despre o nevoie incontrolabilă de a ne mișca partea inferioară a pictorilor.

Unul dintre motivele pentru care nu te poți odihni în timpul nopții

Starea se accentuează seara, dar și noaptea, în special atunci când persoana în cauză vrea să se odihnească. Cum se manifestă acest sindrom? Simțim nevoia constant să ne mișcăm picioarele, iar acest lucru se întâmplă în special în timpul nopții, motiv pentru care este foarte dificil să ne odihnim.

ADVERTISEMENT

Dincolo de acest simptom însă, contează și locul unde ne odihnim. Camera trebuie aerisită și de asemenea, ar fi bine să ne odihnim într-un pat.

Se poate întâmpla să adormim pe o canapea uneori, însă acest lucru nu trebuie să devină o obișnuință, pentru că de aici pot apărea și alte probleme medicale, precum durerile de spate.

ADVERTISEMENT

De asemenea și poziția incomodă ar putea fi un impediment mai târziu, pentru un somn odihnitor, așa că este esențial să fim atenți și la astfel de detalii.

Și orele în care ne dormim contează, specialiștii recomandă opt ore de somn în cazul adulților, pentru o odihnă completă. 

ADVERTISEMENT
Tags: