Life

Trucul care te ajută să ai o recoltă bogată de căpșuni. Ce trebuie să faci după ce planta înflorește

Dacă îți dorești să ai o recoltă bogată de căpșuni, atunci trebuie neapărat să încerci acest truc. Efectul său este uimitor.
30.03.2023 | 18:35
Trucul care te ajuta sa ai o recolta bogata de capsuni Ce trebuie sa faci dupa ce planta infloreste
Trucul care te ajută să ai o recoltă bogată de căpșuni. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă stai la curte și obișnuiești să cultivi căpșuni, ar fi bine să cunoști niște trucuri. Unele dintre ele te pot ajuta să ai o recoltă mai bogată decât anul trecut. De asemenea, fructele vor fi și ele cu mult mai mari. Secretul stă în hrănirea plantei, evident.

Trucul care te ajută să ai o recoltă bogată de căpșuni

Căpșunile sunt unele dintre fructele care au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Ele sunt bogate în vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP. Totodată, ele conțin și fier, calciu, magneziu, dar și acid folic și fibre, necesare procesului de digestie.

ADVERTISEMENT

Despre căpșuni mai trebuie să știi că ajută arderea grăsimilor, datorită substanțelor pe care le conțin. Ele au și puține calorii, fiind deseori recomandate în diete. Acest fruct conține și antioxidanți și de asemenea, datorită vitaminei C, ne menține sistemul imunitar puternic. 

Iar beneficiile lor nu se opresc doar aici. Dacă am aflat cât de sănătoase sunt, atunci trebuie să știm și cum putem să avem o recoltă bogată acasă. Grădinarii folosesc deseori un truc care are un efect de-a dreptul magic pentru tufele plantei.

ADVERTISEMENT

Acidul boric te poate ajuta să ai o recoltă bogată de căpșuni. Tot ce trebuie să face este să diluezi o jumătate de linguriță de pulbere de acid boric într-o jumătate de cană de apă fierbinte. Acest amestec trebuie apoi turnat într-o sticlă, sau o găleată de 10 litri de apă.

Ingredientul minune folosit în agricultură

Mai departe nu trebuie decât să uzi tufele tale de căpșuni cu această apă. Poți să o și pulverizezi fie pe frunze, fie pe flori. Acest lucru se face atunci când planta deja a înflorit. În acest mod, ea va fi hrănită, iar ulterior va aduce o recoltă bogată.

ADVERTISEMENT

Ce este însă acidul boric și cum de face minuni? Acesta este un îngrășământ care poate rezolva mai multe probleme. Atunci când este utilizat într-o concentrație scăzută, el acționează precum un nutrient. Astfel, îl poți folosi și la plantele pe care le ai în casă. La ce altceva se mai folosește acest ingredient?

În general, acidul boric, care din punct de vedere chimic poartă numele de acid trioxoboric, este utilizat atât în agricultură cât și în horticultură. Datorită compoziției sale, acesta este un excelent insecticid, dar și antiseptic. Mai mult de atât, el poate regla și aciditatea solului.

ADVERTISEMENT

Același ingredient rezolvă și problema dăunătoarelor. Tocmai acesta este și motivul pentru care mulți grădinari îl folosesc. Iar în perioadele secetoase din ani, acesta este și mai des utilizat de către agricultori datorită beneficiilor sale.

ADVERTISEMENT