Life

Trucul care te ajută să ai orhidee rezistentă. Cum poți să prelungești înflorirea

Știai că poți să ai o orhidee rezistentă, iar înflorirea poate fi prelungită? Există anumite trucuri pe care merită să le încerci.
24.03.2023 | 17:08
Trucul care te ajuta sa ai orhidee rezistenta Cum poti sa prelungesti inflorirea
Trucul care te ajută să ai orhidee rezistentă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În momentul în care achiziționezi o orhidee, aceasta arată fabulos. În magazine o găsim colorată, cu flori frumoase, însă după câteva zile acasă, aceasta ajunge să arate diferit. Adevărul este că la fel ca orice altă plantă, orhideea are și ea nevoie de o îngrijoreze specială.

Trucuri pentru a avea o orhidee rezistentă

Există numeroase trucuri prin care poți avea o orhidee rezistentă. Pentru asta ai nevoie de timp și de asemenea, trebuie să respecți anumite reguli. În primul rând, dacă ai achiziționat o orhidee în ghiveci, nu te grăbi să o plantezi într-un al loc.

ADVERTISEMENT

Sau cel puțin nu fă acest lucru dacă vrei să îi prelungești înflorirea și nici nu este necesar atât de repede. Odată cei ai ajuns cu orhideea acasă, ai grijă șase capi de învelișul din jurul ei, fără să deteriorezi planta. Iar aici vorbim despre plasticul alături de care este împachetată.

Urmează apoi locul în care așezăm planta. În cazul în care nu este soare afară, atunci ea poate să fie așezată pe pervaz. În general, orhideea trebuie ferită de razele directe ale soarelui. De asemenea, aceasta ar fi bine să stea la o temperatură de 15-25 de grade.

ADVERTISEMENT

După ce planta ta a înflorit, iar procesul a fost încheiat, atunci o poți muta într-un alt ghiveci. Iar aici poți să te folosești de mai multe trucuri pentru a avea o orhidee rezistentă. În primul rând, îngrășămintele făcute în casă pot fi de mare ajutor.

Cum prepari cel mai eficient îngrășământ pentru flori

Ai nevoie de apă plată și lămâie, ori acid citric dacă nu ai fructe în casă. Asfel, umple o sticlă sau un borcan cu apă caldă și adaugă o linguriță de suc de lămâie. Soluția se amestecă foarte bine, iar mai apoi se udă cu ea floarea sub rădăcină.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că această soluție poate să fie folosită doar de cel mult două ori pe lună. Drept urmare, ai grijă să nu o folosești mai des decât este nevoie. Înainte de udare însă, soluția trebuie să fie călduță pentru a avea efectul mult dorit.

Și apa de portocale este eficientă pentru o orhidee rezistentă. Ea este bogată în vitamine și minerale. Iar rezultatul îl vei vedea când planta înflorește din nou. Pentru această soluție ai nevoie de cojile de la două portocale și un litru de apă.

ADVERTISEMENT

Cojile vor fi tocate cu un cuțit, iar mai apoi acoperite cu apă la temperatura camerei. Soluția trebuie să stea la infuzat 24 de ore, iar apoi se strecoară. Mai departe, ghiveciul în care se află planta ta se va pune într-un lighean unde există această soluție.

Ea trebuie să stea acolo timp de 10 minute. În tot acest timp, rădăcinile plantei reușesc să absoarbă substanțele esențiale din apă. Rezultatul? Frunzele vor fi mult mai verzi decât până acum, iar floarea va fi și ea mult mai aspectuoasă.

ADVERTISEMENT