Curățenia din casă este foarte importantă. În acest mod te protejezi de microbii prezenți peste tot, împrospătezi aerul din locuință, încât să respiri ușor, și îți asiguri confortul necesar pentru a te simți în largul tău. De asemenea, poți primi un vizitator fără probleme și, în plus, vei crea o impresie pozitivă.
Multe gospodine cumpără produse foarte scumpe, din magazine, pentru curățenia casei. Unele șterg podelele de dimineață până seara, fiind obsedate să le vadă cât mai imaculate, permanent. Însă, puține știu că un simplu ingredient, și ieftin pe deasupra, le scapă de spălatul în mod continuu.
Specialiștii în curățenia casei au descoperit un ”truc minune” pentru o podea lucioasă. Ai nevoie în primul rând de un mop, o găleată pentru igiena locuinței și apă caldă. În aceasta trebuie să adaugi 1 capac sau 2, în funcție de preferințe, de detergent de vase și 25 grame de glicerină.
Glicerina va fi cea care oferi luciul podelei. Ulterior, întreaga soluție obținută se aplică ușor pe podea și vei observa că praful nu se va mai depune așa ușor. Mai departe, trebuie ca tu să fii atent la întreținerea spațiului imaculat, apreciindu-ți efortul depus.
O altă modalitate prin care poți spăla podeaua cu ingrediente naturale este utilizarea oțetului de mere. Într-o găleată cu apă, adaugă 2, 3 picături din acest ingredient, iar dacă are mirosul prea puternic, toarnă și câteva picături de ulei esențial.
Ca să menții pardoseala strălucitoare, trebuie să eviți materialele de curățare care îți zgârie lemnul. Totodată, este bine să eviți aplicarea unei cantități mari de detergent special, de vase sau de săpun. Se recomandă ca după uscarea podelei, să se aplice lac sau ceară.
O combinație utilă pentru podea, dar și pentru parchet este apa, cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Lămâia va împrospăta mirosul din casă, iar uleiul de măsline va contribui la luciu. Pentru ca să fie îndepărtate straturile groase de murdărie, este utilă și adăugarea unui plic de bicarbonat de sodiu.
Curățenia în casă previne apariția multor boli, inclusiv a celor respiratorii. Așa eviți astmul, alergiile sau apariția acneei. Medicii subliniază că trebuie să ștergem praful chiar și din cele mai mici locuri, pentru că, de fapt, aici se formează cele mai periculoase bacterii.
”Stergeti bine praful din casa si curatati sau inlocuiti filtrele de aer conditionat, curatati toate conductele si gurile de aerisire pentru a diminua expunerea la polen si alti alergeni din aer. Aspirati inclusiv praful de sub mobila si panzele de paianjen de pe tavan, dar si corpurile de iluminat. De asemenea, scuturati si aspirati bine tapiseria”, conform sfatulmedicului.ro