Life

Trucul care te ajută să ai un păr strălucitor, fără mătreață. Ce trebuie să faci după ce l-ai spălat cu șampon

Încearcă acest truc dacă vrei să ai un păr sănătos, strălucitor și fără mătreață. Folosește-l după șamponare și vei vedea rezultate.
10.06.2023 | 09:08
Trucul care te ajuta sa ai un par stralucitor fara matreata Ce trebuie sa faci dupa ce lai spalat cu sampon
Trucul ieftin pentru un păr strălucitor și fără mătreață. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Un truc simplu te poate ajuta să ai un păr sănătos, strălucitor și fără mătreață. Nu ai nevoie de produse scumpe pentru a avea o podoabă capilară de invidiat, este de ajuns să faci acest pas după ce te-ai spălat cu șamponul obișnuit.

Truc ieftin și la îndemână pentru un păr strălucitor și fără mătreață

Pentru a avea un păr ca în reviste nu este întotdeauna nevoie să arunci banii pe o mulțime de produse scumpe, există un truc care nu doar că te scapă de mătreață, dar îi dă redă podoabei tale capilare strălucirea și vitalitatea.

ADVERTISEMENT

Ingredientul cheie care întărește părul este ceaiul negru. Acesta are în compoziția sa mai mult substanțe benefice, precum catechine, taninuri, polifenol și flavonoide. Taninul, utilizat ca antiseptic, dar care previne transpirația și reduce mătreața.

Polifenolul este antioxidant natural, stimulează producția de colagen și elastină și reduce grăsimea. Iar catechinele fac părul să crească mai repede, în timp ce flavonidele îl fac să crească mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Astfel, cel mai bun truc pentru păr este să-l clătești cu ceai negru imediat după ce l-ai spălat cu șamponul pe care îl folosești în mod obișnuit. Pentru a face asta, trebuie să adaugi o linguriță de ceai într-un litru de apă fierbinte. Poți repeta procedura la fiecare spălare.

Totodată, poți folosi infuzia de ceai negru pentru a-ți masa scalpul și rădăcinile. Acest lucru va stimula creșterea părului și, de asemenea, poți să apelezi la acest truc în fiecare zi, fără să-ți faci griji că ar putea avea efecte negative.

ADVERTISEMENT

Poți folosi ceaiul pentru prepararea de măști naturale

În plus, dacă dispui de mai mult timp, poți să folosești ceai negru ca să prepari măști naturale pentru păr. Ai nevoie doar de un ou pe care să-l amesteci cu câteva linguri de ceai infuzat. O să obții o mască ce are consistență de smântână.

Aplic-o pe toată lungimea părului, inclusiv pe scalp, și las-o să acționeze preț de 20 de minute, timp în care stai cu un prosop pe cap. Suplimentar, pentru un  efect mult mai vizibil, înfășoară părul și cu o folie de plastic.

ADVERTISEMENT

Un alt truc pentru a avea un păr sănătos și bogat este să adaugi în această mască și câteva picături de ulei de jojoba, dar și infuzie de mușețel. La final, spală părul normal, iar după o lună de utilizare constantă vei începe să vezi rezultate.

ADVERTISEMENT
Tags: