Life

Trucul care te ajută să cureți cartofii fără să folosești un cuțit. Este secretul gospodinelor cu experiență

Cum să cureți cartofii fără să ai nevoie de un cuțit. Secretul gospodinelor cu experiență. Vei rămâne surprins când îl vei afla.
19.05.2023 | 19:17
Trucul care te ajuta sa cureti cartofii fara sa folosesti un cutit Este secretul gospodinelor cu experienta
Trucul prin care putem curăța cartofii fără cuțit. Sursa foto: Foodstory.ro
ADVERTISEMENT

Ca să cureți cartofii de coajă nu ai nevoie întotdeauna de un cuțit. Există un truc foarte util pentru acest lucru. Gospodinele cu experiență îl cunosc foarte bine și îl aplică adesea. Care este secretul lor? Îl aflați din rândurile următoare.

O metodă ușoară prin care poți curăța cartofii fără să ai nevoie de cuțit

De obicei, curățăm cartofii atunci când vrem să îi gătim. Cine nu iubește o porție de cartofi prăjiți, de exemplu? Pentru un astfel de preparat, nu doar că este nevoie să îndepărtezi coaja, dar și să le tai cât mai subțiri, în formă de ”pai”, așa cum mai sunt cunoscuți în popor.

ADVERTISEMENT

Uneori, se întâmplă incidente în bucătărie atunci când curățăm cartofii cu un cuțit. Chiar și cei mai iscusiți în arta culinară se pot dăia la degete, pe seama grabei sau din cauză că este prea ascuțită ustensila. Astfel de momente pot fi evitate.

Gospodinele au descoperit de-a lungul timpului un truc prin care să nu mai utilizeze cuțitul când curăță cartofii. Necesită puțin timp, dar nu vei regreta. Pe deasupra, te poți bucura și de o masă mai sănătoasă și poți pregăti și alte bucate, nu doar cartofi prăjiți.

ADVERTISEMENT

Trucul se referă la fierberea cartofilor. Într-un vas, puneți apă pe foc, care să fie unul mic și lăsați-o să dea în clocot. Când observați bule care ies la suprafață, trebuie să puneți cartofii, cu tot cu coajă. Lăsați-i să fiarbă 45 de minute. Ulterior, este nevoie să treacă prin faza de răcire.

Este musai a lăsa cartofii să se răcorească, ca să nu vă ardeți pe mâini, din cauză că vor fi foarte fierbinți când îi veți strecura de apa clocotită. Dacă nu aveți răbdare să îi puneți deoparte și să așteptați să iasă aburul din ei, puteți opta pentru o altă variantă.

ADVERTISEMENT

Cartofii fierbinți se pot răci cu ajutorul apei cu gheață. Întru-un bol plin cu o astfel de compoziție, îi puneți și odată ce îi puteți atinge fără niciun fel de problemă, luați unul câte unul din vas și îndepărtați coaja cu mâna. Se va desface foarte ușor.

Cât de sănătoși sunt cartofii pentru organismul nostru?

Se spune despre cartofi că nu trebuie consumați foarte des, din cauza conținutului de amidon. Acesta balonează și contribuie la pierderea kilogramelor, dacă dorim să urmăm o dietă. Faimosul medic Oana Cuzino spune că aceste legume sunt benefice pentru organism, fiincă au vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și antioxidanți.

ADVERTISEMENT

”Cartofii mențin sănătatea inimii și controlează tensiunea arterială. Conțin fibre, potasiu, vitamina C, vitamina B6, calciu și magneziu. Toate aceste substanțe echilibrează tensiunea, scad valoarea totală a colesterolului din sânge, mențin sănătatea vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor”, a transmis dr. Oana Cuzino, potrivit csid.ro

ADVERTISEMENT
Tags: