Life

Trucul care te ajută să cureți instant tigăile din bucătărie. Ai nevoie de doar două ingrediente

Curățarea tigăilor din bucătărie poate fi ceva destul de neplăcut. Totuși, atunci când folosești însă acest truc, lucrurile vor fi cu mult mai ușoare.
28.01.2023 | 00:02
Trucul care te ajuta sa cureti instant tigaile din bucatarie Ai nevoie de doar doua ingrediente
Trucul care te ajută să cureți instant tigăile din bucătărie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Mâncărurile preparate acasă sunt cu mult mai delicioase și mai sănătoase decât anumite produse din comerț.

Cum scapi de petele de grăsime și arsură de pe tigaie

Ce facem însă în momentul în care trebuie să spălăm vasele utilizate? Dacă paharele, tacâmurile, dar și farfuriile se clătesc destul de repede, nu același lucru îl putem spune și tigăi, cratiți, sau oale.

ADVERTISEMENT

Uneori nici măcar produsele din comerț care sunt destul de costisitoare nu ne oferă rezultatele de care avem nevoie, așa că ce facem mai departe?

Acest truc, cu doar două ingrediente, poate face minuni, într-un timp cât se poate de scurt. De asemenea, nu vei mai ajunge nici la cumpărături pentru alte produse cu mult mai scumpe și poate ineficiente.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de doar două ingrediente naturale, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie. Este vorba despre oțetul alb, în combinație cu zahărul.

După cum știi deja, zahărul are o textură destul de abrazivă, așa că te va ajuta să scapi rapid de petele de pe tigaie. De cealaltă parte, oțetul alb are și el rolul său în acest amestec.

ADVERTISEMENT

Cele două ingrediente minune care elimină grăsimea

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de petele de grăsime de pe tigăi? Diluează 100 de mililitri de oțet alb în apă, iar mai apoi adaugă două linguri zahăr.

Amestecă bine, până în momentul în care compoziția devine omogenă. Dacă mirosul ți se pare unul prea puternic, din cauza oțetului, atunci poți adăuga niște ulei esențial, însă doar câteva picături, pentru că nu va afecta funcția celor două ingrediente.

ADVERTISEMENT

După ce compoziția este gata, înmoaie o cârpă în ea și freacă bine tigăile, sau oalele murdare. Vei vedea că petele de arsură, dar și cele de grăsime, vor dispărea extrem de repede.

De asemenea, procedura nu durează nici mult și nu este nici una foarte costistoare. Și există și alte trucuri pe care ar fi bine să le iei în calcul, tot cu ingrediente naturale, pe care probabil le ai în casă.

Știai că dacă pui sos de roșii în chiuvetă vei scăpa de reziduurile din jurul robinetului? Sosul de roșii acționează precum un detergent, fiind bogat în achiziții alimentări.

Trebuie să îl lași însă 15 minute să acționeze pentru a te bucura la final de rezultatul mult așteptat.

ADVERTISEMENT
Tags: