Life

Trucul care te ajută să cureți usturoiul în doar 20 de secunde. Coaja se va desprinde foarte ușor

Există un truc care te ajută să cureți usturoiul în doar 20 de secunde. Ce trebuie să faci? Coaja se va desprinde mult mai ușor.
23.05.2023 | 08:52
Trucul care te ajuta sa cureti usturoiul in doar 20 de secunde Coaja se va desprinde foarte usor
Trucul care te ajută să cureți usturoiul în doar 20 de secunde. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Uneori, să cureți usturoiul poate fi complicat. Ca să nu mai vorbim și de mirosul destul de puternic, care îți poate da bătăi de cap. Există însă un truc pe care merită să îl încerci. Cu ajutorul lui cureți usturoiul în doar 20 de secunde.

Cum poți să cureți usturoiul în doar 20 de secunde

Marii bucătari au numeroase trucuri la care apelează. În acest mod, prepararea a numeroase feluri de mâncare poate fi una mult mai simplă. Nu se mai pierde mult timp pentru curățarea legumelor, astfel că te bucuri de o masă mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Cum poți să cureți usturoiul în doar 20 de secunde? Iată câteva trucuri interesante. În primul rând trebuie să pui usturoiul pe masă și să apeși pe el cu partea netedă a unui cuțit. După presiunea depusă, coaja usturoiul se va îndepărta mult mai repede.

Și dincolo de asta, un usturoi zdrobit va da o aromă aparte în tigaie rețetei tale. Iar un alt truc care te ajută să cureți usturoiul este cel cu apă. Nu trebuie decât să înmoi usturoiul în apă timp de 30 de minute. În acest mod, coaja acestuia va absorbi apa.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este o curățare mult mai simplă. Dacă însă nu ai timp și vrei ceva mai rapid, apa fierbinte trebuie turnată peste usturoi. Îl lași acolo pentru un minut, iar apoi coaja se va desprinde cu mult mai repede.

Cojile de la usturoi pot fi utilizate în alte trucuri

Și seria de trucuri nu se oprește doar aici. Mai poți pune usturoi într-o cratiță cu capac. Agit-o puternic, iar apoi vei vedea că poți să cureți coaja usturoiului mult mai ușor. Același lucru îl poți face și cu un simplu borcan și vei obține același rezultat.

ADVERTISEMENT

Un alt truc și mai simplu este cel în care utilizezi cuptorul cu microunde. Pune într-un bol usturoiul și bagă-l la cuptor timp de 20 de secunde. Importantă este temperatura, care trebuie să fie la maxim. După ce scoți usturoiul vei vedea că îl poți curăța mai ușor.

Dacă mai vrei să știi și alte trucuri interesante pe care le poți utiliza în bucătărie, află că și coaja de usturoi poate fi refolosită. Nu trebuie neapărat să o arunci după ce l-ai curățat. În cazul în care nu te-ai gândit până acum, o poți adăuga în supă ori bulion.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceasta este de mare ajutor și pentru plante. Pune cojile de usturoi la înmuiat 5 zile în apă caldă. Strecoară-le apoi și pulverizează soluția pe plantele de interior. Acest truc te ajută să le protejeze de acarieni într-un mod natural.

ADVERTISEMENT