Life

Trucul care te ajută să economisești curent electric și să prelungești durata de viața a frigiderului. Ce trebuie să faci

Când este corect să-ți dezgheți frigiderul. Urmând acești pași vei reuși să și economisești curent electric și să plătești mai puțin.
05.10.2022 | 14:45
Trucul care te ajuta sa economisesti curent electric si sa prelungesti durata de viata a frigiderului Ce trebuie sa faci
Trucul care te ajută să economisești curent electric. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Frigiderul este unul dintre principalele consumatoare de energie dintr-o gospodărie. Uneori, acesta este nevoie să fie dezghețat, ceea ce te va ajuta să economisești curent electric și bani.

Cum să consumi mai curent electric doar dezghețând frigiderul. Trucul care te ajută să economisești

Frigiderul se numără printre electrocasnicele care consumă cel mai mult curent electric, și asta pentru că este în priză pe întreg parcursul unei zile. Consumul depinde de câteva aspecte, cum ar fi temperatura, clasa energetică, dar și de cât de des este dezghețat.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este indicat să se întâmple atunci când gheața formată pe pereți depășește 4 milimetri grosime. Stratul de gheață este cel care împiedică răcirea corectă a produselor.

Astfel, atunci când dezgheți frigiderul vei reuși, de fapt, să economisești și curent electric, dar și bani, căci facturile vor fi mai mici.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu este chiar cea mai plăcută activitate, mărește durerea de viață a aparatului și ajută la funcționarea în perfectă stare a acestuia.

Pașii corecți prin care să dezgheți frigiderul

Dacă nu ai mai făcut asta până acum, nu trebuie să intri în panică, pentru că pașii de urmat sunt foarte simpli. Pentru început, tot ce trebuie să faci este să soți frigiderul din priză.

ADVERTISEMENT

Apoi, deschide ușile pentru a lăsa aerul cald să intre. De menționat este că odată ce ai scos alimentele din congelator, iar acestea s-au dezghețat, trebuie să le folosești și să nu le mai bagi încă o dată la rece, în special când vine vorba despre carnea de pui.

Scoate toate sertarele din congelator și pune-le în chiuvetă pentru a le spăla bine cu apă caldă și detergent de vase. Nu le pune înapoi decât atunci când sunt complet uscate.

ADVERTISEMENT

După ce toata gheața din frigider s-a topit, poți începe curățarea lui în profunzime. Pentru mai mult spor, poți folosi bicarbonat de sodiu amestecat cu jumătate de litru de apă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: