Life

Trucul care te ajută să menții florile proaspete. Cum poți obține un buchet perfect

Uneori poate fi dificil să menținem florile proaspete. Sunt însă câteva trucuri care ne pot ajuta să obținem un buchet cât se poate de perfect pentru o bună perioadă de timp.
13.10.2022 | 18:32
Trucul care te ajuta sa mentii florile proaspete Cum poti obtine un buchet perfect
Anumite flori pot dura chiar și o lună de zile. Sursă Foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Înainte de a afla trucuri importante trebuie să știm că durata de viață a florilor este determinată de un număr vast de factori, la fel ca și în cazul nostru. Deși tuturor ne-ar plăcea păstrăm florile pe care le primim pentru totdeauna, din păcate acest lucru nu este posibil.

Florile care pot rezista în vază până la o lună de zile

Pentru a le prelungi durata vieții însă, există mai multe trucuri pe care le poți aplica. În primul rând contează și tipul florii. Unele dintre cele mai rezistente flori sunt zinniile. Aceste flori sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, deoarece pot avea culori atât de diferite și puternice.

ADVERTISEMENT

Ele durează de obicei între 21 și 24 de zile, în funcție de modul în care le îngrijești. Al doilea tip de flori sunt garoafele. Acestea pot aduce viață și prospețime spațiului tău timp de până la trei săptămâni.  La rândul lor, orhideele pot dura, de asemenea, aproximativ trei săptămâni, în timp ce crizantemele pot rezista o lună întreagă.

Primul lucru pe care trebuie să știi, dacă vrei ca florile tale să reziste, este că acestea trebuie așezate într-o cameră care are multă lumină și care are aer curat. Pe lângă asta, asigură-te că pui întotdeauna florile într-o vază curată, cu apă curată. Chiar și cea mai mică cantitate de murdărie care se găsește pe fundul vazei poate afecta foarte mult florile, dacă acestea sunt mai sensibile.

ADVERTISEMENT

Studiile au demonstrat de asemenea că sunetele afectează foarte mult plantele. Modul în care sunetele afectează plantele poate fi atât într-un mod pozitiv, cât și negativ. Dacă vrei ca florile tale să dureze, încearcă să eviți o muzică mai dură.

Cum poți dărui un buchet de flori perfect

Hrana florilor este de asemenea esențială. Principalele lucruri pe care plantele îl consumă sunt apa și lumina soarelui, însă le poți ajuta și cu puțin îngrășământ pentru flori dacă este cazul. De asemenea, poți adăuga și niște zahăr în apă pentru a avea plante mai sănătoase, însă nu în exces.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei însă să dăruiești un buchet de flori trebuie să știi de asemena că păstrarea lor în frigider le poate face să dureze mai mult, în cazul în care le oferi a doua zi. De asemenea, taie-le și tulpinile. Trebuie să folosești o lamă ascuțită și dezinfectată, iar tulpina trebuie tăiată în unghi.

În cazul în care vei tăia tulpina drept, este mai mult decât posibil ca floarea să nu poată primi suficientă apă. Un alt truc pentru a le face să reziste mai mult timp este să le ții departe de fructe. Acestea produc gaz etilenă care poate fi foarte dăunător pentru flori. Asigură-te că le plasezi într-un mediu prietenos, care are suficient soare.

ADVERTISEMENT

Schimbă frecvent apa, astfel încât bacteriile să nu aibă suficient timp pentru a se putea dezvolta și asigură-te de asemenea că temperatura în care acestea stau nu este una prea ridicată.

ADVERTISEMENT