Ai probleme cu memoria de scurtă durată? Nu-ți face griji, nu ești singurul. Descoperă un truc ingenios care te poate ajuta.
Te-ai săturat să-ți pierzi mereu cheile sau să uiți de ce ai intrat într-o cameră? Nu ești singurul cu această problemă, dar avem vești bune pentru tine. Un cercetător din Marea Britanie a descoperit un truc simplu care te poate scăpa de acest inconvenient.
Un cercetător de la Universitatea Cambridge a dezvăluit recent un truc ingenios pentru îmbunătățirea memoriei și este mai simplu decât ai crede.
Profesorul Jon Simons, șeful Laboratorului de Memorie de la Universitatea Cambridge, spune că efortul conștient de a-ți aminti ceva poate fi, paradoxal, exact ceea ce te împiedică să recuperezi amintirea respectivă.
În loc să te concentrezi intens să-ți amintești, Simons sugerează o abordare diferită. Recomandă să te gândești la complet altceva sau găsește o modalitate de a te relaxa. Astfel, creierul tău o să acceseze mai ușor informația căutată.
Profesorul Simons și-a împărtășit teoria într-un episod recent al podcastului Rosebud, moderat de Gyles Brandreth. Gazda podcastului a povestit despre un moment în care și-a amintit numele cuiva la care nu se mai gândise de 55 de ani.
“Fenomenul pe care îl descrieți, acea senzație de ‘pe vârful limbii’ pe care se pare că ați avut-o, când știți că informația este acolo, dar nu o puteți accesa complet, este o senzație foarte comună pe care o experimentăm cu toții din când în când.
Acel sentiment – că știați că informația era undeva acolo – sugerează că era una dintre acele amintiri care, dintr-un motiv sau altul, a sfidат timpul și era ceva ce ați reținut.
Și da, acest lucru se întâmplă, și apoi este interesant cât de des te poți chinui și tot chinui să-ți amintești ceva, încercând cu adevărat, cu adevărat să ți-l amintești și luptându-te – și apoi, în momentul în care te gândești la altceva, brusc îți vine în minte. Aceasta este o experiență destul de comună”, a povestit profesorul Jon Simons, potrivit dailymail.co.uk.