Life

Trucul care te ajută să nu te îngrași. Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să facem între mese

Dacă vrei să nu te îngrași, există un truc care te ajută în acest sens. Mihaela Bilic a dezvăluit un secret pe care mulți nu l-ar fi ghicit.
04.05.2023 | 23:43
Trucul care te ajuta sa nu te ingrasi Mihaela Bilic ne spune ce trebuie sa facem intre mese
Mihaela Bilic, despre trucul care te ajută să nu te îngrași. Sursă foto: Instagram, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu este deloc dificil să nu te îngrași. Important este să ții cont de anumite reguli alimentare, spune nutriționistul Mihaela Bilic. Iar una dintre ele este chiar perioada dintre mese, care este mai importantă decât am fi crezut.

Ce trebuie să faci între mese ca să nu te îngrași

Toată lumea își dorește să aibă o siluetă demnă de invidiat. Având în vedere tentațiile zilnice însă, acest lucru poate să devină complicat la un moment dat. Contează în primul rând cantitatea de mâncare pe o consumăm și evident și ce mâncăm.

ADVERTISEMENT

Nutriționistul Mihaela Bilic spune însă că dincolo de aceste reguli, mai există ceva interesant. Este vorba despre pauza dintre mese și despre gustări. Ce este bine să mănânci între mese ca să nu te îngrași? Răspunsul s-ar putea să te uimească.

Mihaela Bilic ne recomandă să nu mâncăm nimic între mese. Cu alte cuvinte, ar fi bine să eliminăm și gustările, dar și faimoasele chipsuri, ori covrigei care ne potolesc pofta de foame. În acest mod, procesul de digestie de desfășoară până la capăt.

ADVERTISEMENT

Potrivit nutriționistului, organismul nostru are nevoie de un interval de până la 5 ore pentru a curăța tubul digestiv. În acest mod, resturile de mâncare sunt scoase din stomac și ajung în intestinul subțire.

Mihaela Bilic, despre procesul de digestie

Ce se întâmplă în organismul nostru când auzim zgomote la nivelul abdomenului? Dacă unii consideră că intestinele suferă de foame, în realitate, doar se face curățenie în intestin. În ceea ce privește procesul de digestie, în momentul în care acesta are loc, consumă destul de multă energie.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, după o masă generoasă, sau după gustări prelungite, anumite persoane ajung să se simtă obosite. Cel mai bine deci, ar fi să urmăm regula și să eliminăm gustările dintre mese pentru o digestie sănătoasă și pentru o greutate optimă.

”Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat. E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese pentru un proces de curățenie în tubul digestiv. 

ADVERTISEMENT

Procesul de digestie și metabolizare consumă mai multă energie decât respirația și circulația sângelui. Nu vă fie teamă să mâncați mai rar! Iar dacă auziți zgomote la nivelul abdomenului, nu sunt intestinele care suferă de foame, este complexul motor migrant care face curățenie în intestin”, dezvăluie nutriționistul Mihaela Bilic.

ADVERTISEMENT