Trucul care te ajută să obții un piept de pui moale și suculent. Doar gospodinele cu experiență îl știu. În felul acesta nu-și va pierde proprietățile benefice și rezultatul final va fi exact ca la marile restaurante internaționale.
În rândurile de mai jos FANATIK îți dezvăluie metoda cu care poți să ai un piept de pui delicios și savuros. Numai femeile cu foarte multă practică în bucătărie o cunosc cu adevărat. În primul rând, e foarte importantă pregătirea prealabilă gătitului în sine.
În al doilea rând, chefii spun că trebuie să se îndepărteze grăsimea și țesutul osos care pot afecta enorm gustul și textura. Ulterior, carnea se spală foarte bine sub jet de apă și se usucă cu ajutorul unui prosop de hârtie.
Se pune o oală cu apă la fiert și se condimentează pieptul de pui în funcție de gustul fiecăruia. În momentul în care lichidul începe să fiarbă se adaugă carnea care se ține pe aragaz, la foc redus, timp de 20 de minute.
Vasul trebuie neapărat să fie acoperit cu un capac. În momentul în care carnea se poate străpunge ușor cu furculița se oprește focul, se scoate pieptul de pui și se lasă să se răcească ușor, la temperatura camerei.
Carnea fragedă și suculentă se taie în porții mici și se servește alături de un piure de cartofi, orez cu legume sau altă mâncare preferată. Pentru a prăji un piept de pui delicios este nevoie de o combinație formată din ulei și unt.
Friptura suculentă de piept de pui se poate realiza extrem de ușor într-o tigaie în care s-a topit unt și s-a adăugat ulei de floarea soarelui pe toată suprafața vasului folosit. Când s-a încins bine se adaugă carnea și se lasă câte un minut pe fiecare parte.
Aragazul trebuie să fie aprins la foc mediu. După ce carnea s-a făcut pe toate părțile se dă focul mai mic și se adaugă deasupra un capac. Se lasă 10 minute în felul acesta. La final veți obține o friptură bine gătită, delicioasă și suculentă.
În altă ordine de idei, carnea trebuie să se odihnească înainte de a fi servită. E foarte important să nu uitați de acest pas, spun bucătarii internaționali, care folosesc foarte puține ingrediente pentru un preparat de nota 10.