Life

Trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Unde trebuie să le depozitezi, de fapt

Există un truc care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Ce ai de făcut și cum le depozitezi corect?
07.06.2023 | 17:45
Trucul care te ajuta sa pastrezi capsunile proaspete mai mult timp Unde trebuie sa le depozitezi de fapt
Trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp, atunci trebuie să știi niște trucuri importante. Iar acestea pot fi valabile și în rândul altor fructe. În primul rând, condițiile de depozitare sunt cele mai importante.

Trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp

Este sezonul căpșunilor, iar multe gospodine s-au apucat deja să le achiziționeze. Pot prepara dulceață, un gem pot face o salată de fructe delicioase și nu numai. Ce faci însă dacă vrei să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp?

ADVERTISEMENT

Poate ți s-a întâmplat să achiziționezi o cantitate mai mare și nu vrei ca aceasta să se se strice. Și e de înțeles, având în vedere beneficiile uimitoare pe care acest fruct le are asupra organismului.

Să aflăm însă și trucul care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai multă vreme. În primul rând este bine să știi dacă sunt depozitate în mod necorespunzător, acestea se vor strica mai repede decât crezi.

ADVERTISEMENT

Iar un loc unde nu trebuie să pui niciodată căpșunile este pe masa din cameră. Dacă sunt depozitate la temperatura camerei, aceste fructe se vor strica cu mult mai repede. Deși recomandat ar fi să le consumi imediat după ce le-ai achiziționat, le poți păstra totuși.

Cum poți să congelezi căpșunile

Spală bine căpșunile imediat după ce le-ai cumpărat. Bagă-le mai apoi la frigider și vei vedea că acestea vor rezista cu mult mai mult. De asemena, mai există un truc similar care are la bază un ingredient secret.

ADVERTISEMENT

Spală căpșunile cu trei părți de apă și una de oțet. Oțetul le va ajuta să reziste mai mult în frigider și le va păstra aroma. De asemenea, tu te vei bucura de niște fructe proaspete, depozitate în condiții optime.

Dincolo de acest truc prin care poți să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp, există și alte secrete. Știai că poți să congelezi căpșunile fără ca acestea să își piardă gustul și poți să le folosești oricând dorești?

ADVERTISEMENT

Și aici există însă câteva detalii interesante. Fructele trebuie spălate foarte bine înainte de a fi congelate și de asemena, frunzele trebuie rupte și ele. Înainte de a le adăuga într-o pungă, acestea trebuie puse pe o foaie de copt, direct în congelator fără să se atingă. Durează trei ore procesul de înghețare, iar mai apoi pot fi depozitate fără grijă în alte recipiente.

ADVERTISEMENT