Life

Trucul care te ajută să păstrezi cartofii mult timp fără să încolţească. Secretul celor mai buni grădinari

Acesta este trucul care te poate ajuta să păstrezi cartofii proaspeți mai mult timp. Este vorba despre un secret al celor mai buni grădinari.
22.05.2023 | 07:47
Trucul care te ajuta sa pastrezi cartofii mult timp fara sa incolteasca Secretul celor mai buni gradinari
Trucul care te ajută să păstrezi cartofii fără să încolțească. Foto: Cartofi încolțiți / captură Youtube
ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să păstrezi cartofii mult timp fără să încolţească. Așa poți să te bucuri de ei chiar și săptămâni la rândul!

Trucul care te ajută să păstrezi cartofii fără să încolțească

O problemă cu care se confruntă multe gospodine este încolțirea cartofilor. Dacă nu sunt depozitați așa cum trebuie, cartofii pot să încolțească și nu mai sunt buni de mâncat.

ADVERTISEMENT

Există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a evita acest lucru. În primul rând, lucrul la care trebuie să fii foarte atent este locul în care depozitezi cartofii pentru a nu încolți.

Acesta trebuie să fie absolut întunecat și fără niciun pic de lumină pentru că aceasta va face cartofii să încolțească. Și temperatura este una importantă în acest caz. Aceasta ar trebui să fie de 10 grade.

ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să păstrezi cartofii și să îi mănânci chiar și după săptămâni întregi de depozitare este să îi așezi în pungi de hârtie într-un loc întunecat.

Cel mai bine le este cartofilor atunci când aerul circulă, așa că un loc foarte bun ar fi un dulap pe verandă sau într-un șopron.

ADVERTISEMENT

Greșeala pe care o fac multe gospodine când păstrează cartofii

Cartofii nu trebuie păstrați niciodată în pungi de plastic pentru că se vor strica imediat. De asemenea, aceștia nu trebuie puși nici lângă ceapă sau alte legume ori fructe.

Dacă ai respectat toate aceste reguli cu siguranță te vei bucura de cartofii tăi săptămâni întregi. Dar trebuie să fii atent și la semnele că aceștia nu mai sunt buni de mâncat.

ADVERTISEMENT

Dacă aceștia au pete moi sau sunt umezi, cel mai bine ar fi să îi arunci. Și mirosul ne poate arăta că aceștia nu mai sunt buni de mâncat. Dacă cartofii miros a mucegai, atunci ar trebui să îi aruncăm.

Cartofii care sunt expuși la lumină pot deveni toxici iar culoarea lor se schimbă într-una verde. Cartofii buni de mâncat ar trebui să miroasă a pământ, iar textura ar trebui să fie una fermă.

ADVERTISEMENT
Tags: