Life

Trucul care te ajută să scapi de purici. Are la bază ingrediente naturale și elimină și țânțarii

Dacă vrei să scapi de purici, sau de țânțari, află că există un truc foarte simplu. Are la bază doar ingrediente naturale și este extrem de eficient.
29.05.2023 | 08:09
Trucul care te ajuta sa scapi de purici Are la baza ingrediente naturale si elimina si tantarii
Trucul care te ajută să scapi de purici. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Uneori poate fi dificil să scapi de purici și de țânțari. Într-adevăr, există numeroase produse în comerț, însă dacă vrei să încerci ceva mai natural, acest truc poate fi soluția. Nu doar că este eficient, dar oferă și o senzație destul de plăcută.

Trucul care te ajută să scapi de purici

Dacă ai un animal de companie, atunci există riscul să te confrunți cu niște probleme generate de purici. Aici există numeroase lucruri care te pot ajuta. În cazul în care nu știai, aspiratorul te ajută să scapi de purici, dacă aceștia sunt pe covor.

ADVERTISEMENT

Este recomandat însă să utilizezi un sac de unică folosință, de care mai apoi să scapi. Dacă ai purici pe covor mai poți să le și speli la o presiune puternică. În acest mod le cureți eficient și elimini riscul ca puricii să își depună ouăle.

Există însă și alte trucuri simple care te ajută să scapi de purici. Uleiurile esențiale spre exemplu sunt de-a dreptul miraculoase în aceste situații. Ele te scapă de asemenea și de țânțari, însă este recomandat să știi cum să le folosești.

ADVERTISEMENT

Evită să aplici uleiuri pe piele. Acestea trebuie diluate cu apă, iar mai apoi puse într-o sticlă cu pulverizator. Poți opta pentru ulei de mentă, ulei de rozmarin, busuioc, sau citronella. Acestea te vor ajuta să ții puricii la distanță mai mult decât crezi.

Alte metode eficiente pe care trebuie să le știi

Dincolo de spray-urile care țin puricii și țânțarii departe de tine, este bine să mai cunoști și alte metode. Este important de menționat faptul că puricii iubesc umezeala. Astfel, dacă ai zone ceva mai umede prin casă, ar fi bine să le ferești cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Există o soluție pe care o poți prepara foarte ușor și care te ajută să scapi de purici. Dincolo de asta, ea deshidratează ouăle și larvele în cazul în care acestea au fost depuse. Nu trebuie decât să amesteci apă caldă cu detergent de vase și să pui lichidul pe podea, într-un vas.

De asemenea, pentru ca lucrurile să funcționeze mai repede, poți pune o lampă aprinsă acolo. Puricii vor fi tentați să meargă către lumină. Mai apoi, aceștia ajung în vasul în care ai pus apa și săpunul, iar tu vei scăpa de ei.

ADVERTISEMENT

Și menta te ajută să scapi de purici. Poți pisa niște frunze de mentă, până când uleiul iese din ele. Pasta obținută se pune într-un tifon, iar acesta se agăța în camera unde este posibil să fie purici. Acest truc te scapă și de alte insecte care pot fi destul de enervante.

ADVERTISEMENT