Life

Trucul care te ajută să te trezești mai ușor dimineața. Ce nu trebuie să faci cu o seară înainte

Cum să faci ca să te trezești mai ușor dimineața. Acestea sunt trucurile care te vor ajuta să ai un început de zi așa cum trebuie.
26.05.2023 | 09:29
Trucul care te ajuta sa te trezesti mai usor dimineata Ce nu trebuie sa faci cu o seara inainte
Trucurile care te ajută să te trezești mai ușor dimineața. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Sunt puțini oameni cărora le place să se trezească dimineața devreme. De multe ori, alarma este amânată și să te ridici din pat pare cea mai mare corvoadă. Există, totuși, trucuri care te ajută să-ți începi ziua mai ușor.

Cum să te trezești mai ușor dimineața. Sfaturi utile

Dacă trezitul de dimineață este o problemă pentru tine, ar putea exista mai multe cauze. Faptul că îți este atât de greu să te ridici din pat poate fi rezultatul stilului de viață sau anumitor afecțiuni pe care le poți avea.

ADVERTISEMENT

Astfel, se poate că aceasta să fie o urmare a somnambulismului, a apneei sau a coșmarurilor, ceea ce înseamnă că nu te odihnești suficient. Stresul și anxietatea acumulate pe timpul zilei poate fi o altă problemă.

Dar dacă vrei să știi cum să te trezești dimineața, există numeroase trucuri și soluții care te pot ajuta. Pentru început, stabilește-ți un program de somn: o oră de culcare și una de trezire pe care să le respecți de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă cel puțin 7 ore de somn pe noapte, deci culcă-te suficient de devreme pentru a le obține, iar dimineața îți va fi mai ușor să te trezești. Totodată, ai grijă la rutina pe care o ai, de obicei, cu o seară înainte.

Este o greșeală să bei cafea în a doua parte a zilei și, de asemenea, nu este bine să stai pe telefon, pentru că expunerea la lumină albastră te-ar putea împiedica să adormi. Încearcă să înlocuiești asta cu ceva mai relaxant, fă un duș fierbinte sau citește o carte.

ADVERTISEMENT

O alimentație corectă te va ajuta să dormi mai bine și să te trezești mai ușor

Un truc care te va face mai ușor trezitul de dimineață este să adopți o alimentație corectă. O dietă sănătoasă îți crește energia și te ajută să dormi mai bine. Pe de altă parte, alimentele care sunt în general considerate nesănătoase te pot face să te simți obosit. Sunt recomandate fructele și legumele, cerealele integrale și alimentele bogate în acizi grași omega-3.

Dacă vrei să te trezești mai ușor dimineața dar nu știi cum, fă exerciții fizice regulate. S-a dovedit că acestea îmbunătățesc somnul și  reduc condițiile care pot provoca insomnie și somnolență excesivă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un truc este să te bucuri cât mai mult de lumina zilei. Dacă ai parte de puțin soare dimineața, te va încărca cu energie pentru toată ziua. Trage jaluzelele imediat ce te trezești, bea cafeaua afară sau ieși la o scurtă plimbare.

ADVERTISEMENT
Tags: