Life

Trucul care te scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie. Ai nevoie de doar două ingrediente

Prosoapele de bucătărie se murdăresc destul de repede și poate fi dificil să le spălăm de fiecare dată. Există însă un truc care ne poate fi de mare ajutor.
20.01.2023 | 00:21
Trucul care te scapa de petele de pe prosoapele de bucatarie Ai nevoie de doar doua ingrediente
Trucul care te scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Prosoapele de bucătărie sunt nelipsite din viața gospodinelor. Ele sunt esențiale atunci când vine vorba de treburi casnice și nu numai.

Trucul cu două ingrediente care te scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie

Totuși, acestea ajung să fie pline de bacterii, dar și de murdărie într-un timp destul de scurt. Iar unele pete nu dispar tocmai ușor, așa că este nevoie de o temperatură ridicată pentru a le elimina.

ADVERTISEMENT

Există însă și niște trucuri pe care orice gospodină le poate utiliza. Sunt necesare doar două ingrediente simple, care îndepărtează petele albe și curăță perfect prosoapele de bucătărie.

Ce trebuie să faci? Nu ai nevoie de mașina de spălat. Pune toate prosoapele de bucătărie murdare într-un lighean, iar mai apoi adaugă 2 linguri de sare, alături de 2-3 linguri de înălbitor.

ADVERTISEMENT

Asigură-te că apa pe care o vei turna este una fierbinte, astfel încât petele să poată să fie îndepărtate. Și acesta nu este singurul truc care te scapă de pete.

Poți pune prosoapele la înmuiat în apă fierbinte alături de bicarbonatul de sodiu. Acest truc este esențial atunci când ai prosoape colorate, pentru că eviți decolorarea lor.

ADVERTISEMENT

Dacă ai suficient timp însă, poți pune prosoapele înmuiate în apă clocotită, alături de înălbitor și detergent de rufe. Lasă-le o oră în acest amestec, apoi pune-le în mașina de spălat.

Cum alegi detergentul perfect pentru prosoapele murdare de bucătărie

Important este însă și cum ajungi să speli prosoapele de bucătărie. În niciun caz acestea nu trebuie spălate alături de alte articole vestimentare, având în vedere că sunt pline de grăsime.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se recomandă o atenție sporită și la detergentul, sau înălbitorul ales. Evită să folosești detergenți cu agenți chimici mult prea agresivi pentru că pot deteriora țesătura în timpul curățării.

În general, se recomandă mai degrabă utilizarea unui detergent antibacterian. Acesta elimină petele, dezinfectează și este mult mai blând decât alte produse care elimină grăsimea și petele de pe haine.

Bicarbonatul de sodiu, care are nenumărate beneficii și întrebuințări poate fi adăugat și în mașina de spălat rufe, pentru a oferi o mână de ajutor gospodinelor.

Mașina trebuie apoi setată la o temperatură de 60 de grade, iar la final, prosoapele vor fi curate, degresate, dar și parfumate, dacă mai adaugi și un balsam.

ADVERTISEMENT
Tags: