Life

Trucul care te va scăpa de una dintre cele mai mari problemă. Ai nevoie doar de o pungă cu apă și o folie de aluminiu

Trucul banal care te scapă de una dintre cele mai deranjante probleme. Este incredibil ce pot face o pungă cu apă și o folie de aluminiu!
31.05.2024 | 13:52
Trucul care te va scapa de una dintre cele mai mari problema Ai nevoie doar de o punga cu apa si o folie de aluminiu
Trucul banal care te scapă de una dintre cele mai deranjante probleme. Sursa foto: Freepik, hometalk.com
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că există fel de fel de trucuri care te ajută să scapi de diverse probleme. Unele dintre ele sunt chiar mai eficiente decât soluțiile din comerț. În această categorie se încadrează și trucul de mai jos.

La ce pot fi utile o pungă cu apă și o bilă din folie de aluminiu

Poate că pare ciudat, dar o pungă cu apă și o folie de aluminiu fac minuni. Puse la locul potrivit, mai exact, la ferestre, cele două te pot scăpa de una dintre cele mai mari probleme cu care te confrunți an de an.

ADVERTISEMENT

Metoda a fost încercată de multe persoane și toate garantează că funcționează. Nu doar că este eficientă în rezolvarea problemei respective, dar este și o metodă ieftină și ușor de pus în practică.

Tot ce trebuie să faci este să o bilă de aluminiu într-o pungă cu apă, apoi să o pui lângă fereastră. Acest truc vechi, folosit cu precădere în mediu rural, ține insectele la distanță de locuința ta.

ADVERTISEMENT

Este foarte ușor de înțeles de ce acest truc funcționează atât de bine. Apa din pungă are, de fapt, rolul unei oglinzi care refractă lumina. Acest fenomen creează o iluzie optică care dezorientează muștele.

De asemenea, la rândul ei, bila de aluminiu contribuie la intensificarea acestui efect optic. Reflexiile multiple sunt deranjante pentru muște, iar asta le va face să nu se apropie de locuința ta.

ADVERTISEMENT

Ochii acestor insecte sunt compuși, ceea ce înseamnă că sunt sensibili la schimbări de lumină. Muștele vor percepe totul ca pe o barieră de care nu trebuie să se apropie sub nicio formă.

Alte metode ecologice eficiente care țin insectele la distanță

Acest truc este folosit, în special, de persoanele care nu vor să apeleze la substanțe chimice peste a ține la distanță insectele. Trucul cu apă și folie de aluminiu este o metodă ecologică, la fel de eficientă precum soluțiile din comerț.

ADVERTISEMENT

Dacă nu te-a convins prea mult acest truc, trebuie să știi că trei alimente banale care se regăsesc în bucătăria ta sunt la fel de eficiente împotriva muștelor. Dacă vrei să ții departe aceste insecte deranjante, poți folosi usturoi, lămâie sau oțet de mere.

La prima vedere, este evident că cele trei alimente au în comun mirosul puternic. Usturoiul, de exemplu, poate fi folosit singur, decojit și pus în punctele strategice ale casei. Lămâia, la rândul ei, trebuie doar secționată, umplută cu cuișoare și pusă la fel, în locurile pe unde muștele ar putea pătrunde în locuință.

Dacă vrei să folosești oțet de mere, este necesar ca acesta să fie pus într-un recipient cu pulverizator. Cu el se stropesc, în principal, plasele de insecte.

În schimb, dacă nu ești adeptul mirosurilor puternice și înțepătoare, poți folosi lavandă. Lavanda nu este deloc pe placul insectelor care se feresc constant de mirosul ei. Poți pune lavandă uscată în diverși săculeți textili pe care să îi amplasezi la fereastră, dar și în alte locuri din casă. Pe lângă faptul că nu vei avea deloc insecte, locuința ta va mirosi mereu frumos.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită