Sofia Vicoveanca și-a dezvăluit secretele și a spus cum pune murături. Artista iubită de milioane de români a explicat ce nu-i lipsește niciodată din conservele de iarnă. Ingredientul care oferă un gust delicios și o aromă deosebită.
Toamna își intră serios în drepturi. Prin urmare, gospodinele s-au pus pe treabă și pregătesc conservele pentru sezonul rece. Printre acestea se numără și Sofia Vicoveanca, care, deși a ajuns la o vârsta înaintată, nu stă degeaba .
An de an, îndrăgita artistă pune murături și știe ce ingredient nu trebuie să lipsească niciodată. Chiar dacă nu mai pune la fel de multe borcane ca în alți ani, gustul preparatelor de acasă nu se compară cu cel al conservelor din comerț.
Pentru a fi delicioase, Sofia Vicoveanca adaugă întotdeauna usturoi. Conform iubitei cântărețe, care este și foarte atentă la ce mănâncă, acesta dă un gust deosebit murăturilor. Iar pentru un strop de culoare și un plus de dulceață, adaugă sfeclă roșie.
Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre trucuri, vedeta apelează și la crenguțele de mărar. Însă, cu modestie, susține că nu poate fi vorba despre secrete, fiind convinsă că oricine știe această rețetă.
Cei care vor să pregătească în casă conservele pentru iarnă, pot ține cont de sfaturile oferite de Sofia Vicoveanca. Mai ales că, pentru mulți români, nu este doar o artistă desăvârșită, ci și un exemplu demn de urmat.
„Depinde ce își pune fiecare în gând. Eu, fiind singură, nu mai fac borcane cum făceam odată. Ce trebuie pus: nu trebuie să lipsească hreanul care întărește. Mai pun la gogonele sau la castraveți câteva felii de sfeclă roșie strecurate.
Aceasta dă și culoare și există un dulce care nu deranjează pe lângă acritura care se formează de la castraveți sau gogonele.Pun usturoi, foarte mult usturoi. Cam aceasta este rețeta mea.
Totul se completează cu apa sărată și se mai pun crengi de mărar. Nu le pot numi secrete pentru că sigur sunt trucuri pe care le știe deja toată lumea”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru wowbiz.ro.