Dacă vrei să ai prosoapele moi și pufoase, un truc banal te poate ajuta. Designerul de textile pentru casă Lydia Lloyd a prezentat câteva metode eficiente care îți vor fi de mare ajutor. Și nu este vorba despre nimic costisitor.
În primul rând, dacă vrei prosoapele moi și pufoase ai grijă la mașina de spălat. Chiar dacă ai mai multe rufe de spălat, nu o umple. Mai bine bagi la spălat de două ori, decât o singură dată, dacă vrei un rezultat bun.
Ce se întâmplă dacă sunt prea multe rufe în mașina de spălat? Fibrele țesăturii se pot deteriora. De asemenea, o atenție sporită trebuie acordată și detergentului. Dacă folosim prea mult detergent, materialul devine rigid.
Iar dacă te bazai pe balsamul de rufe sperând la prosoapele moi și pufoase, află că te-ai înșelat. Lydia Lloyd spune că nici acesta nu are efectul dorit. Și totuși pe ce să ne bazam? Pe oțet. Cum îl folosim?
Nu trebuie decât să pui un pahar de oțet în tamburul mașinii de spălat. Setează apoi temperatura de spălare între 30 şi 40 de grade. Iar pentru a avea într-adevăr prosoapele moi și pufoase, ai grijă unde le usuci.
Este recomandat ca acestea să fie lăsate în aer liber. În acest mod se usucă cât mai natural, nu sunt deteriorate, iar materialul va fi plăcut la atingere. Iată deci că poți avea niște prosoape curate, dar și plăcute la atingere.
Designerul de textile a mai venit însă și cu alte recomandări importante legate de lenjeria de pat. Aceasta ne spune că e bine să aerisim regulat pernele, într-un loc ventilat. Pot fi puse fie afară, fie pe geamul unei ferestre larg deschise.
De asemenea, orice ar fi, nu trebuie să uităm de fața de pernă. Aceasta protejează perna să nu se umple de praf. Și se spală și foarte ușor și se poate schimba ori de câte ori este nevoie.
Deși multe persoane nu spală pernele, pe etichetă este menționat acest lucru. Multe pot fi spălate la mașină, la un ciclu delicat cu un detergent potrivit. Iar rezultatul va fi unul cu adevărat bun.
Pernele trebuie de asemenea să fie uscate în aer liber. În același timp, este recomandat să nu fie puse în bătaia directă a soarelui, ci la umbră. În acest mod, materialul nu se va deteriora și pernele se vor usca încet.