Life

Trucul genial care te ajută să scapi de mirosul de ceapă. Ce trebuie să faci înainte de a o prepara

Există un truc genial care te poate ajuta să scapi de mirosul de ceapă. Multe bucătărese l-au încercat și au fost mulțumite de rezultat.
05.06.2023 | 12:05
Trucul genial care te ajuta sa scapi de mirosul de ceapa Ce trebuie sa faci inainte de a o prepara
Trucul genial care te ajută să scapi de mirosul de ceapă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Uneori, mirosul de ceapă poate fi neplăcut. Asta în special în cazul în care avem de preparat o mâncare și este nevoie să o tocăm înainte. Pe lângă faptul că ne dau lacrimile, acesta poate fi înțepător pentru oricine.

Trucul genial care te ajută să scapi de mirosul de ceapă

Știai însă că există un truc genial care te ajută să scapi de mirosul de ceapă? Nu ai nevoie decât de un ingredient simplu și ieftin. De asemenea, ai grijă să îl folosești dinainte de a o prepara, pentru a te bucura de beneficiile sale.

ADVERTISEMENT

Ingredientul minune care te scapă de mirosul de ceapă este bicarbonatul de sodiu. De altfel, acesta este renumit pentru beneficiile sale interne, dar și externe. Tocmai din acest motiv, în general, nu lipsește din nicio bucătărie.

Cum îl folosești corect? În cazul în care nu știai, printre altele, bicarbonatul de sodiu te scapă de mirosurile neplăcute. Unele bucătărese îl pun în frigider, altele prin casă tocmai pentru a se bucura de beneficiile sale.

ADVERTISEMENT

Este atât de eficient încât poate să neutralizeze un miros, indiferent de cât de puternic este acesta. Iar dacă vrei să scapi de mirosul de ceapă, te poți baza pe el fără niciun fel de problemă.

Cum se folosește corect bicarbonatul de sodiu

Astfel, dacă vrei să încerci acest truc genial, nu trebuie decât să tai o ceapă în două jumătăți. Adaugă bicarbonat de sodiu pe partea unde ai tăiat și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. Te poți apuca să tai alte legume până atunci.

ADVERTISEMENT

După ce timpul a trecut, spală bine jumătățile de ceapă, până când elimini total bicarbonatul de sodiu. La final, vei vedea că mirosul puternic a dispărut și te poți apuca să prepari ceapa. Și de asemenea poți să stai fără griji.

Bicarbonatul de sodiu nu afectează gustul ori textura acesteia. Drept urmare, poți să apelezi la el fără niciun fel de problemă. Cu siguranță gătitul va fi cu mult mai plăcut, având în vedere acest truc super eficient.

ADVERTISEMENT

Menționăm că dincolo de beneficiile pe care le are în bucătărie, bicarbonatul de sodiu poate face mai mult de atât. El este un ingredient cheie în îndepărtarea petelor de pe haine. De asemenea, tot cu ajutorul lui poți spăla și pardoseala, astfel încât podeaua ta să fie una lucioasă. 

ADVERTISEMENT