Joia este ziua din Săptămâna Mare dedicată unui eveniment important. Toată lumea trebuie să știe care este trucul genial care te ajută să vopești ouăle de Paște ca să fie strălucitoare și perfect colorate. Se folosesc doar ingrediente naturale, fără a apela la substanțe din comerț.
Vrei să vopsești ouăle de Paște și îți dorești să lucească și să fie observate imediat de musafiri? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să ții cont de un pont extrem de simplu. Gospodinele cu experiență spun care procesul ce nu trebuie trecut cu vederea.
E foarte important să se spele bine ouăle cu puțin detergent lichid de vase. În felul acesta vopseaua naturală se va prinde bine de coaja lor. Mare atenție, specialiștii recomandă să nu se folosească buretele de vase.
Un alt pas major este ștergerea acestora, care se face cu un prosop curat. Poate fi chiar și de hârtie. Ulterior, se poate trece la vopsirea propriu-zisă, fără a apela la substanțe din comerț. Se pot utiliza cojile de la ceapa roșie.
De asemenea, dacă vrei să vopsești ouăle cu ce ai în gospodărie poți apela și la sfeclă, ceapă albă, ceai verde, varză roșie sau ceai negru. Orice metodă naturală ai alege nu trebuie să te aștepți la o nuanță foarte intensă.
Cu toate acestea, aspectul natural va fi admirat de toată lumea. Pune la fiert leguma aleasă, într-o cratiță mică, și apoi adaugă ouăle care au fost fierte în prealabil. Se adaugă peste un strat de sfeclă sau ceapă roșie și se umple oala cu apă. Ouăle trebuie să fie complet acoperite.
Oala în care vopsești ouăle de Paște trebuie neapărat să conțină două ingrediente. Acestea nu lipsesc din nicio bucătărie, având întrebuințări multiple. Indicat ar fi să pui în vas două linguri de oţet care ajută la fixarea culorii. Se pune și o lingură de sare fină.
Se fierb ouăle până când capătă culoarea dorită. Persoanele care doresc un roșu intens pot lăsa ouăle în zeama de sfeclă roşie peste noapte, la frigider. A doua zi ouăle se șterg ușor cu un șervețel îmbibat în puțin ulei. Produsul le dă strălucire.