Life

Trucul Google care te ajută să economisești bateria telefonului tău. Ce trebuie să facă utilizatorii Android

Toți ne dorim un telefon care să nu se mai descarce atât de ușor, deși este utilizat des. Cum putem face acest lucru? Cei de la Google prezintă un truc interesant.
10.02.2023 | 07:52
Trucul Google care te ajuta sa economisesti bateria telefonului tau Ce trebuie sa faca utilizatorii Android
Trucul Google care te ajută să economisești bateria telefonului tău. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai telefon cu sistem de operare Android și îți dorești ca bateria să dureze mai mult, atunci ar fi bine să ții cont de recomandările venite din partea Google. Un truc simplu te ajută să economisești bateria telefonului tău și nu e deloc complicat.

Cum poți salva bateria telefonului tău Android

Google are o mulțime de sfaturi pentru ca utilizatorii de Android să nu mai rămână fără baterie. Pe unele probabil le știi deja, însă unele sunt ceva mai interesante și cel mai probabil puțini utilizatori le-ar fi luat vreodată în calcul. Menționăm că și cei de la Apple au recomandări pentru utilizatorii de iPhone. 

ADVERTISEMENT

În cazul Android deci, pentru a economisi bateria telefonului tău, Google îți recomandă să dezactivezi sunetele, dar și vibrațiile tastaturii. Poate nu crezi că aceste zgomote fac o diferență pentru baterie, dar ele pot avea un impact negativ asupra încărcării, în special atunci când obișnuiești să trimiți multe mesaje text.

Cum poți să scapi de această opțiune și ce ai de făcut? Drumul pentru a dezactiva aceste setări poate fi diferit în funcție de dispozitivul Android pe care îl ai. Astfel, pentru a vedea ce ai de făcut, cei de la Google îți recomandă să vizitezi site-ul de asistență al producătorului dispozitivului tău.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă ai niște timp liber și ești dispus să înveți singur, poți merge în aplicația Setări, unde vei găsi secțiunea tastatură, iar mai apoi, lucrurile sunt destul de simple. Aceasta poate fi găsită în meniul Sunete și Vibrații, în funcție de telefon.

În momentul în care ai găsit secțiunea de setări pentru tastatura telefonului tău, mai rămâne doar să debifezi sau să dezactivezi un comutator. Caută să dezactivezi setarea de sunet pentru funcția de apăsare a tastelor, recomandă cei de la Google.

ADVERTISEMENT

Trucuri pentru economisirea bateriei la telefoanele Android

În momentul în care ai făcut acest lucru, vei observa cu siguranță o diferență în modul în care se consumă bateria pe parcursul zilei. De asemenea, dacă simți că ți-e dor de sunetele de la tastatură sau vibrațiile acestora, ține cont că le poți reactiva oricând, cu ușurință, tot din setări și urmând aceeași pași.

Și nu doar acest truc te ajută să economisești bateria telefonului tău Android. Cei de la Google le mai recomandă utilizatorilor să reducă luminozitatea ecranului atunci când vor să își salveze din baterie. De asemenea și activarea modului de consum redus de energie are același efect, notează The Sun.

ADVERTISEMENT

În cazul în care niciunul dintre trucurile de mai sus nu funcționează, iar telefonul tău este destul de vechi, atunci a venit momentul ca bateria să fie schimbată. Trebuie menționat faptul că spre deosebire de telefoanele cu Android, în cazul iPhone-urilor, bateria poate genera mari probleme, în special când vine vorba de temperaturi scăzute, iar acest lucru nu poate fi rezolvat din păcate prin setări. 

ADVERTISEMENT