O gospodină a dezvăluit trucul ingenios pe care l-a pus în aplicare pentru a ține la distanță căpșunile din grădină. Metoda este una simplă, care a avut succes în cazul ei.
Cultivarea propriilor fructe și legume în grădină îți poate oferi o recoltă bogată, mai ales dacă le îngrijești în mod corespunzător. Unele dintre ele sunt destul de ușor de întreținut, fără prea mari bătăi de cap.
Cu toate acestea, dacă observi că păsările încep să-ți mănânce fructele din curte, este important să iei măsuri pentru a rezolva problema. Pe rețelele de socializare, Nikki Adams, o grădinăreasă pasionată, a dezvăluit cum poți împiedica păsările să se înfrupte din căpșunile tale.
Metoda pe care a pus-o în aplicare este una ingenioasă și s-ar putea să țină departe aceste mici creaturi de fructele tale. A filmat totul și a postat clipul pe Facebook.
“Le va deruta, dar vor învăța să mă lase în pace”, a scris ea. Aceasta a mai precizat că “pictează pietre ca pe căpșuni, astfel încât păsările să le lase în pace pe ale mele cât timp cresc”.
După aceea, Nikki a filmat cum a vopsit pietrele cu spray, după care a pictat detaliile fine manual, pentru ca acestea să arate exact ca fructele reale. Le-a dat, apoi, cu luciu, după care le-a lăsat afară pentru a păcăli păsările.
Aceasta a așezat pietrele printre rădăcinile plantei, care “au funcționat destul de bine anul trecut”. În secțiunea de comentarii, utilizatorii au reacționat, iar părerile au fost împărțite. Unii consideră că păsările nu vor fi păcălite atât de ușor, notează express.co.uk.
“Nu se apucă pur și simplu de ciugulit fără să-l inspecteze mai întâi. Vor simți că nu este comestibil și vor pleca”, a scris cineva. Un alt utilizator a spus că nu păsările reprezintă principala problemă pentru căpșunile sale, ci insectele.
Păsările, în special mierlele și porumbeii, sunt atrase de fructele roșii. Din acest motiv, mulți grădinari încearcă să găsească cele mai ingenioase metode pentru a le ține departe de recoltă.
De altfel, limacșii și melcii sunt atrași de căpșuni, mai ales după ploaie. Mamiferele mici, cum ar fi veverițele, aricii și șoarecii de câmp ar putea mușca din căpșunile crescute la nivelul solului.