Life

Trucul la care nu te-ai fi gândit niciodată pentru blugi. De ce să pui zahăr peste ei

Există un truc la care nu te-ai fi gândit niciodată. De ce să pui zahăr peste blugii tăi. Ce efect va avea o soluție minune făcută acasă.
15.12.2022 | 11:58
Trucul la care nu teai fi gandit niciodata pentru blugi De ce sa pui zahar peste ei
Trucul la care nu te-ai fi gândit niciodată pentru blugi. De ce să pui zahăr peste ei. foto pixabay.com
ADVERTISEMENT

Există un truc pentru blugi la care nu te-ai fi gândit niciodată. Iată de ce să pui zahăr peste ei și cum îi poate ajuta acesta.

Trucul la care nu te-ai fi gândit. De ce să pui zahăr peste blugi

Dacă te-ai întrebat vreodată ce poți să faci pentru ca blugii tăi să își păstreze culoarea mai mult timp, atunci ai la îndemână o soluție chiar simplă, făcută chiar la tine în casă.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de zahăr, apă și oțet. Trebuie să pui apă caldă într-un lighean, circa cinci litri. Trebuie să punem peste acest amestec și o cană de oțet de masă de 9 grade și 2-3 linguri de zahăr.

După ce am amestecat ingredientele, punem blugii în lighean și îi lăsăm să stea timp de cel puțin 40 de minute.

ADVERTISEMENT

Cum se spală blugii corect

Blugii sunt făcuți din denim, un material destul de gros și tare. Aceștia trebuie spălați conform instrucțiunilor de pe etichetă, așa că ar fi bine să le consulți înainte să faci vreo greșeală „fatală” și să-ți strici blugii preferați.

În orice caz, blugii nu trebuie spălați la temperaturi mari, iar dacă ai posibilitatea să-i speli cu apă rece, atunci este și mai bine pentru că materialul va fi protejat mai bine, la fel și culoarea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă ții foarte mult la perechea ta de blugi preferată atunci poți să optezi pentru spălarea la mână. Ai grijă să nu folosești detergent cu înălbitor și poți pune și niște oțet. Aceleași reguli sunt valabile și dacă speli blugii la mașină.

Specialiștii ne mai sfătuiesc să nu folosim balsam de rufe atunci când spălăm blugii. La întrebarea „Cât de des ar trebui să spălăm blugii?” răspunsurile sunt împărțite.

ADVERTISEMENT

Dacă unii spun că aceștia trebuie spălați după fiecare purtare, alții consideră că doar după 2-3 purtări ar fi cazul să fie curățați blugii.

Iar pentru alții, timpul între spălări este și mai mare, cum este pentru Levi Strauss, însuși creatorul blugilor, care spunea că blugii ar trebui spălați la fiecare zece purtări.

ADVERTISEMENT
Tags: