Life

Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ciorba de miel. Orice gospodină trebuie să îl știe

Ciorba de miel este un aliment popular pentru masa de Paşte, iar cheful Cătălin Scărlătescu are o reţetă deosebită şi un truc care te ajută să obţii cel mai bun gust.
27.04.2021 | 21:13
Trucul lui Catalin Scarlatescu pentru ciorba de miel Orice gospodina trebuie sa il stie
Reţetă de ciorbă de miel pentru Paşte, de la Cătălin Scărlătescu . Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ciorba de miel este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare pentru masa de Paște, iarFANATIK îți spune care este trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ca acest preparat să iasă ca la carte.

Secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru cea mai bună ciorbă de miel pentru Paşte

Îndrăgitul chef de la Antena 1 are un secret pentru ca ciorba de miel să fie pe placul tău, pe care orice gospodină trebuie să-l știe și care nu-i va dezamăgi pe cei dragi.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea o adevărată provocare, cu puțină răbdare și ambiție vei reuși să faci cea mai bună ciorbă de miel, un preparat care se află pe masa de Paște al multora dintre români. Iată care este trucul lui Cătălin Scărlătescu, care nu va da greș.

Paștele se apropie cu pași repezi, iar săptămâna aceasta este una foarte aglomerată pentru gospodine, care stau ore întregi la bucătărie, ca să se asigure că vor avea o masă pe cinste în această zi specială. În afară de drob, cozonac și clasica friptură de miel, un alt prepart nelipsit pentru gurmanzi este ciorba de miel.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu are un truc foarte inventiv pentru acest tip de ciorbă, pe care orice gospodină ar trebui să-l știe. Astfel, ciorba ta va avea un gust delicios și vei avea numai laude din partea musafirilor.

Află care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi pentru a găti această ciorbă.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru reţeta de ciorbă de miel a lui Cătălin Scărlătescu

Dacă vrei să faci ciorbă de miel pentru masa de Paște, află care este trucul lui Cătălin Scărlătescu, pe care îl știe de la bunica lui. Este vorba despre o variantă dietetică a borșului de miel țărănesc, și care îi va da un gust cu totul special.

Pentru ciorba de miel ai nevoie de un kilogram de carne de miel cu os (gât, spate, cap), un morcov mare (sau doi morcovi, dacă sunt de dimensiuni mai mici), o ceapă medie (75 g), 2 fire de ceapă verde, un fir de pătrunjel rădăcină, o bucată de țelină (30-40 g), un ardei gras mic și 2 roșii de dimensiune medie, care se opăresc și se curăță de coajă.

ADVERTISEMENT

Poți folosi ulei de măsline pentru legume și 3-4 linguri de făină pentru ca ciorba să fie mai consistentă. Mai ai nevoie de 300 g de smântănă grasă, sare și piper după gust, dar și orez și bucăți de coaste de miel.

Cozile de leuștean sunt delicioase la ciorba de miel, după cum a specificat juratul de la „Chefi la Cuțite”, cu ceva timp în urmă, potrivit Observator News. Zeama de lămâie este unul dintre trucurile juratului, care sigur nu va da greș.

Zeama de lămâie este o variantă mult mai bună pentru a acri ciorba de miel, așa cum a spus chef Scărlătescu în rețeta sa. Nu multe persoane folosesc usturoiul atunci când fac un astfel de preparat tradițional, iar bucătarul le asigură pe gospodine că nu vor regreta dacă aleg să folosească trucul său.

Ciorbă de miel, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Cum trebuie să o prepari

Legumele și verdeața se lasă la călit. După aceea, se adaugă câteva linguri de făină (3, maxim 4, dacă oala este mai mare). Trucul lui Cătălin Scărlătescu este foarte util și toată lumea va observa diferența.

După ce făina s-a lipit de legume, se adaugă, treptat, zeama în care au fiert oasele de la carnea de miel. Spre final, poți adăuga bucățile de carne, tăiate în funcție de preferințe. Se adaugă zeama de lămâie și smântâna, iar ciorba va fi gata de servit.

Cătălin Scărlătescu le îndeamnă pe gospodine să nu se limiteze la o cantitate standard și să facă acest preparat după propriul gust, să fie cât mai creative la bucătărie.

ADVERTISEMENT