ADVERTISEMENT
Life

Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ciorba de miel. Orice gospodină trebuie să îl știe

Autor: Andreea Stanaringa | 27.04.2021 | 21:13
Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ciorba de miel. Orice gospodină trebuie să îl știe
Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ciorba de miel. Sursă foto: Colaj Fanatik

Ciorba de miel este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare pentru masa de Paște, iar FANATIK îți spune care este trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ca acest preparat să iasă ca la carte.

ADVERTISEMENT

Îndrăgitul chef de la Antena 1 are un secret pentru ca ciorba de miel să fie pe placul tău, pe care orice gospodină trebuie să-l știe și care nu-i va dezamăgi pe cei dragi.

Deși poate părea o adevărată provocare, cu puțină răbdare și ambiție vei reuși să faci cea mai bună ciorbă de miel, un preparat care se află pe masa de Paște al multora dintre români. Iată care este trucul lui Cătălin Scărlătescu, care nu va da greș.

Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru ciorba de miel. Orice gospodină trebuie să îl știe

Paștele se apropie cu pași repezi, iar săptămâna aceasta este una foarte aglomerată pentru gospodine, care stau ore întregi la bucătărie, ca să se asigure că vor avea o masă pe cinste în această zi specială. În afară de drob, cozonac și clasica friptură de miel, un alt prepart nelipsit pentru gurmanzi este ciorba de miel.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu are un truc foarte inventiv pentru acest tip de ciorbă, pe care orice gospodină ar trebui să-l știe. Astfel, ciorba ta va avea un gust delicios și vei avea numai laude din partea musafirilor.

Află care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi pentru a găti această ciorbă.

Ciorba de miel: trucul lui Cătălin Scărlătescu. De ce ingrediente ai nevoie

Dacă vrei să faci ciorbă de miel pentru masa de Paște, află care este trucul lui Cătălin Scărlătescu, pe care îl știe de la bunica lui. Este vorba despre o variantă dietetică a borșului de miel țărănesc, și care îi va da un gust cu totul special.

ADVERTISEMENT

Pentru ciorba de miel ai nevoie de un kilogram de carne de miel cu os (gât, spate, cap), un morcov mare (sau doi morcovi, dacă sunt de dimensiuni mai mici), o ceapă medie (75 g), 2 fire de ceapă verde, un fir de pătrunjel rădăcină, o bucată de țelină (30-40 g), un ardei gras mic și 2 roșii de dimensiune medie, care se opăresc și se curăță de coajă.

Poți folosi ulei de măsline pentru legume și 3-4 linguri de făină pentru ca ciorba să fie mai consistentă. Mai ai nevoie de 300 g de smântănă grasă, sare și piper după gust, dar și orez și bucăți de coaste de miel.

ADVERTISEMENT

Cozile de leuștean sunt delicioase la ciorba de miel, după cum a specificat juratul de la „Chefi la Cuțite”, cu ceva timp în urmă, potrivit Observator News. Zeama de lămâie este unul dintre trucurile juratului, care sigur nu va da greș.

Zeama de lămâie este o variantă mult mai bună pentru a acri ciorba de miel, așa cum a spus chef Scărlătescu în rețeta sa. Nu multe persoane folosesc usturoiul atunci când fac un astfel de preparat tradițional, iar bucătarul le asigură pe gospodine că nu vor regreta dacă aleg să folosească trucul său.

ADVERTISEMENT

Ciorbă de miel, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Cum trebuie să o prepari

Legumele și verdeața se lasă la călit. După aceea, se adaugă câteva linguri de făină (3, maxim 4, dacă oala este mai mare). Trucul lui Cătălin Scărlătescu este foarte util și toată lumea va observa diferența.

După ce făina s-a lipit de legume, se adaugă, treptat, zeama în care au fiert oasele de la carnea de miel. Spre final, poți adăuga bucățile de carne, tăiate în funcție de preferințe. Se adaugă zeama de lămâie și smântâna, iar ciorba va fi gata de servit.

Cătălin Scărlătescu le îndeamnă pe gospodine să nu se limiteze la o cantitate standard și să facă acest preparat după propriul gust, să fie cât mai creative la bucătărie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!