Life

Trucul pe care orice utilizator de iPhone trebuie să îl știe. Cum poți sincroniza datele și parolele cu ale altor persoane

Știai că dacă ai iPhone poți sincroniza datele și parolele cu cele ale altor persoane? Acest truc trebuie știu de orice utilizator.
21.06.2024 | 12:37
Trucul pe care orice utilizator de iPhone trebuie sa il stie Cum poti sincroniza datele si parolele cu ale altor persoane
Trucul pe care orice utilizator de iPhone trebuie să îl știe. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai iPhone trebuie să știi și cum poți sincroniza datele și parolele cu ale altor persoane. Există niște trucuri pe care însă nu toată lumea le cunoaște, iar de altfel sunt destul de simple.

Trucul pe care orice utilizator de iPhone trebuie să îl știe

Atât utilizatorii de telefoane cu sistem iOS, cât și cei care au Android trebuie să își cunoască bine dispozitivul. Există multe funcții care pot fi utilizate, dar despre care nu se cunosc așa multe detalii.

ADVERTISEMENT

Revenind la iPhone, știai că poți sincroniza datele și parolele cu ale altor persoane? Nu e deloc dificil și te poți bucura de o experiență cu adevărat plăcută. Iar în unele situații poate fi chiar necesară.

Mai exact, poți configura grupuri de partajare care să sincronizeze informațiile de conectare cu prietenii și familia. Funcția pentru iPhone a fost adăugată în iOS 17 anul trecut și este disponibilă ca parte a funcției Apple iCloud Keychain.

ADVERTISEMENT

Aceasta creează parole puternice, le stochează și apoi le sincronizează pe toate dispozitivele Apple, completându-le automat pe site-urile web și în aplicații atunci când trebuie să te conectezi.

Pe de altă parte, mai există o funcție iPhone prin care poți crea grupuri pentru parole și le poți permite și altora să le vadă, dar să le și editeze. Toate aceste detalii pot fi citite pe site-ul celor de la Apple.

ADVERTISEMENT

Cum poți sincroniza datele și parolele cu ale altor persoane

“Pentru o partajare mai ușoară și mai sigură a parolelor și a cheilor de acces, utilizatorii pot crea un grup pentru a partaja un set de parole. Iar toți cei din grup pot adăuga și edita parolele pentru a le menține actualizate. Deoarece partajarea se face prin iCloud Keychain, este criptată de la un capăt la altul”, a explicat Apple.

Cum ajută această funcție utilizatorii? Conform The Sun, aceasta este soluția perfectă pentru toți cei care ar putea să împartă același log-in. Un exemplu este Netflix, unde poate fi partajat contul.

ADVERTISEMENT

Astfel, atât prietenii, cât și familia, pot avea acces la mai multe aplicații, fără a mai fi nevoiți să ceară date personale. Iar totul este posibil de pe dispozitivele lor, fie că vorbim de cont bancar ori parole de pe anumite site-uri.

Cum se activează? În primul rând, asigură-te că folosești  iOS 17. Intră apoi la Setări > General > Actualizare software și instalează aplicațiile care sunt în așteptare. iCloud trebuie activat și el.

Se merge apoi la Setări > Parole și atinge pictograma + (plus) din partea de sus a ecranului. Se selectează New Shared Group (Grup partajat nou), apoi se poate da un nume și pot fi adăugate persoane.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink