Se întâmplă de multe ori după ce gătim ca mirosul de mâncare să persiste în bucătărie și în toată casa, până a doua zi. Problema poate fi extrem de supărătoare, mai ales pentru cei care locuiesc într-un apartament mic sau o garsonieră.
De obicei, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din bucătărie, majoritatea oamenilor se bazează pe hotă. Dar ce te faci când nu ai una sau când cea pe care o ai nu face față? Din fericire, există câteva trucuri simple care te salvează în această situație.
Când gătim, suntem încântați de aromele și mirosul îmbietor care umplu bucătăria. Dar când acesta persistă mai multe zile și ne lovește de fiecare dată când intrăm într-o cameră, nu mai e atât de plăcut.
Din fericire, avem la dispoziție o metodă simplă, de fapt, chiar mai multe, pentru a rezolva această problemă.
Pentru primul truc, ai nevoie doar de o lămâie sau o portocală, scrie playtech.ro. Taie fructul în patru și pune-l într-o cană cu apa care fierbe pe aragaz. Acest lucru te va ajuta să îndepărtezi mirosul de mâncare.
Dacă nu ai citrice la îndemână, poți folosi și jumătate de cană de oțet alb. Va face același lucru, doar că nu vei avea și miroul frumos de lămâie/ portocală.
O altă metodă ar fi să folosești zațul de cafea. După ce îți faci cafeaua de dimineață, pune zațul într-un castron sau pe o farfurie, și lasă-l așa peste noapte. Zațul de cafea absoarbe și neutrlizează mirosurile neplăcute.
Așa cum ne-am obișnuit deja, bicarbonatul de sodiu este ingredientul erou care ne salvează din foarte multe situații.
Pentru a scăpa de mirosurile deranjante, trebuie doar să presari câteva linguri de bircarbonat pe o farfurie și să o lași peste noapte în bucătărie. Vei observa imediat cum acesta poate neutraliza aproape orice miros.