Life

Trucul secret al florăriilor pentru mușcată. Ce soluție specială trebuie să folosești, de fapt, ca să înflorească spectaculos

Soluția pe care trebuie să o folosești încât o mușcată să înflorească într-un mod spectaculos. Ce truc secret au florăriile?
01.04.2023 | 11:01
Trucul secret al florariilor pentru muscata Ce solutie speciala trebuie sa folosesti de fapt ca sa infloreasca spectaculos
Soluții pentru o mușcată mai frumoasă. Sursa foto: Edifica.ro
ADVERTISEMENT

Mușcatele sunt printre florile favorite de către români. Ca drept dovadă faptul că le vedem adesea puse la ferestre sau agățate pe colțurile caselor. Mulți le preferă tocmai pentru că sunt un element decorativ foarte frumos, care te duce cu gândul la copilărie.

Soluții naturale pentru întreținerea mușcatelor. Vor înflori rapid și vor deveni mai rezistente

Mușcatele sunt plante ce au nevoie de o îngrijire aparte, pentru că se usucă destul de rapid, dacă nu dispun de toate cele necesare creșterii, respectiv înfloririi. De-a lungul timpului, florarii au descoperit trucuri prin care să aibă mușcate cât mai bogate.

ADVERTISEMENT

S-au găsit soluții naturale pentru mușcate, care s-au dovedit a fi foarte utile. Ar fi bine să le aplici în perioada înmuguririi. Una dintre ele conține ca ingredient de bază uleiul de ricin, ce ajută florile să devină mai bogate și mai rezistente, informează Eu știu TV.

Într-un pulverizator, toarnă apă șezută peste noapte, la temperatura camerei la care adaugă o linguriță de ulei de ricin. Pune capacul și agită foarte bine compoziția. Uleiul trebuie să se împartă în particule micuțe, prin tot lichidul.

ADVERTISEMENT

Imediat după agitare, planta se stropește, altfel uleiul se va ridica la suprafață. Și apa cu iod este un truc foarte bun pentru o mușcată bogată. Toarnă câteva picături într-un litru de apă. Pune câte 50 de ml la marginea ghiveciului și să nu exagerezi, altfel rădăcinile vor suferi.

Vara, mușcatele au nevoie de îngrășământ de două ori pe lună, primăvara și toamna o dată pe lună, iar în timpul iernii nu se dă îngrășământ. În general, mușcata are nevoie de lumină ca să fie cât mai sănătoasă și să nu ofilească.

ADVERTISEMENT

Lumina pentru mușcate poate fi atât naturală, cât și artificială. În secolul al XIX-lea, de exemplu, se folosea pentru plante, la interior, cea generată de becul electric, când Tomas Edison a inventat acest obiect, util pentru întreaga lume.

Mușcata poate evolua și în timpul temperaturilor mai reci, precum cele de toamnă, de 10-12 grade. De asemenea, dacă iarna nu mai ai spațiu în casă pentru această floare, să știi că poate da roade cu ușurință și dacă o adăpostești în pivniță.

ADVERTISEMENT

De ce să ții o mușcată în casă

Proprietățile mușcatei sunt numeroase. Se spune că aduce energii pozitive în casă, protejându-i pe oameni de toate spiritele rele, de certuri, ghinioane. Aroma florilor ar preveni depresia și întărește sistemul imunitar. De asemenea, mușcata atrage dragostea.

Puțini știu că frunzele de mușcată sunt bune pentru prevenirea răcelii și a durerilor de cap. Totodată, această plantă purifică aerul din spațiile interioare și ”împrăștie” doar aerul ușor respirabil. În același timp, absoarbe umezeala dintr-o casă.

ADVERTISEMENT
Tags: