Life

Trucul secret care îți transformă recolta de căpșuni. Așa obții cele mai dulci și zemoase fructe

Cum să crești căpșuni dulci, zemoase și aromate în propria grădină. Agricultorii au dezvăluit trucul care îți va salva recolta.
02.06.2023 | 20:06
Trucul secret care iti transforma recolta de capsuni Asa obtii cele mai dulci si zemoase fructe
Trucul perfect care îți salvează recolta de căpșuni. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Secretul care te ajută să crești chiar la tine în grădină cele mai dulci și zemoase căpșuni. Agricultorii au dezvăluit trucul prin care reușesc să obțină o recoltă bogată în timp ce depun un efort minim.

Trucul secret pentru recolta de căpșuni

Sezonul căpșunilor a început, însă există și o problemă, fructele românești care au apărut deja pe piață sunt destul de scumpe, în timp ce acelea de import sunt lipsite de aromă și de dulceață. Există, însă, un truc al agricultorilor care te ajută să ai o recoltă bogată chiar la tine acasă.

ADVERTISEMENT

Nu te teme dacă nu ai o grădină mare pe care să le cultivi sau locuiești la bloc și ai doar câteva ghivece cu căpșuni. Trucul este la îndemâna oricui și dacă îl pui în aplicare, te vei bucura de un rezultat spectaculos.

Să nu mai spunem că efortul depus este unul…nesemnificativ. Astfel, dacă vrei să te bucuri de cele mai gustoase căpșuni pe care le-ai mâncat vreodată, fie că vrei să le savurezi ca atare sau într-o prăjitură, fă asta.

ADVERTISEMENT

Aplică un mulci de paie în jurul plantelor! Trucul acesta va menține umed pământul, deoarece paiele reprezintă o barieră naturală ce menține apa în sol. Astfel, rădăcinile vor avea un nivel optim de umiditate.

Totodată, dacă pui un mulci din paie pe lângă căpșuni, vor crește mult mai puține buruieni pe lângă ele. În modul acesta, nimic nu va mai atenta la nutrienții din solul în care cresc fructele, iar ele se vor putea dezvolta mult mai bine.

ADVERTISEMENT

Totodată, mulciul din paie va servi și ca strat de protecție între căpșuni și sol. Nu vor mai atinge direct pământul, așa că nu se mai murdăresc și nici nu se mai strică. Deci vor fi numai bune de consumat atunci când se coc.

Trebuie alese paie de calitate

Dar pentru a funcționa, paiele trebuie să fie de calitate. Asta înseamnă că nu au fost tratate cu substanțe chimice sau pesticide. Cele ideale pentru a fi folosite se găsesc la magazinele cu articole pentru grădinărit sau la ferme.

ADVERTISEMENT

Stratul de paie de pe lângă căpșuni trebuie să fie gros de 5-7 centimetri, dar să nu ajungă pe tulpini sau coroane, ci doar pe rădăcini. Ai grijă ca mulciul să fie mereu curat, fără buruieni sau dăunători și schimbă-l dacă e cazul.

ADVERTISEMENT
Tags: