Life

Trucul simplu care te ajută să recunoști ouăle stricate. Ce trebuie să faci înainte de a le sparge

Trucul simplu care te ajută să recunoști ouăle stricate. Ce trebuie să faci înainte de a le sparge pentru a vedea dacă mai sunt bune.
18.05.2023 | 07:48
Trucul simplu care te ajuta sa recunosti ouale stricate Ce trebuie sa faci inainte de a le sparge
Trucul simplu care te ajută să recunoști ouăle stricate. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Trucul simplu care te poate ajuta să recunoști ouăle stricate. Trebuie să faci un lucru anume înainte de a le sparge și le a folosi în mâncarea ta.

Trucul simplu care te ajută să recunoști ouăle stricate

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să îți fie frică să folosești ouăle din frigider pentru că le aveai de ceva vreme atunci poți folosi acest truc simplu pentru a afla dacă ele mai sunt bune pentru consum.

ADVERTISEMENT

Un test simplu pe care îl poți realiza acasă este cel cu apa. Tot ce ai nevoie să faci este să umpli un bol cu apă și să pui oul pe care vrei să-l folosești în el.

Dacă ouăle proaspete se vor scufunda la fund, cele vechi vor pluti în apă. Dacă oul rămâne la mijlocul vasului și doar plutește acolo înseamnă că nu ar mai trebui consumat.

ADVERTISEMENT

Așa poți afla foarte simplu care sunt ouăle stricate. Explicația din spatele acestui test care funcționează este că cu cât sunt mai vechi ouăle au celule de aer care sunt în creștere și le fac să plutească.

Desigur acest test mai poate da și unele eșecuri. Dacă vrei să fii sigur că nu o să arunci un ou bun de mâncat poți să-l spargi și să-i privești textura sau să îl miroși.

ADVERTISEMENT

Sparge oul pe o suprafață plană. Gălbenușul unui ou proaspăt va fi strălucitor și rotund, iar albușul nu se va întinde prea mult”, a spus George Zappas, bucătar șef la Cooking Genie, conform msn.com.

Cum mai poți verifica dacă ouăle sunt stricate

Ouăle poți ține de obicei foarte mult în frigider, până la câteva săptămâni. Dacă vei fierbe ouă cu gălbenușul tare atunci acestea vor ține chiar și o săptămână.

ADVERTISEMENT

Pentru a afla dacă ouăle sunt stricate este să le agiți ușor în mână. Dacă auzi cum gălbenușul se izbește de coajă înseamnă că acel ou nu mai este bun pentru a fi mâncat.

Atunci când spargem oul, gălbenușul ar trebui să rămână intact. Dacă gălbenușul se dispersează complet și nici nu mai poate fi distins, atunci este clar că avem față un ou stricat.

ADVERTISEMENT
Tags: