Life

Trucul simplu care te ajută să scapi de zgârieturile de pe aragaz. Ai nevoie numai de bicarbonat de sodiu

Îngrijirea aragazului nu este deloc una ușoară, în special când avem unul din oțel inoxidabil. Riscăm să îl zgâriem și de asemenea, petele de grăsime sunt evitate cu greu.
08.01.2023 | 09:00
Trucul simplu care te ajuta sa scapi de zgarieturile de pe aragaz Ai nevoie numai de bicarbonat de sodiu
Trucul simplu care te ajută să scapi de zgârieturile de pe aragaz. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de alegerea unui aragaz, nu puțini sunt cei care optează pentru cel din oțel inoxidabil. Aspectul este unul plăcut, curat, dar și modern, însă vine și cu o serie de dezavantaje.

Trucul care te ajută să scapi de zgârieturile de pe aragaz

Frigiderul, dar și aragazul din oțel inoxidabil sunt destul de pretențioase, astfel că îngrijirea lor s-ar putea să ne dea mari bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Acest tip de material atrage petele, dar și amprentele, iar mai devreme sau mai târziu, după nenumărate curățări, s-ar putea să observăm și câteva zgârieturi fine.

Dacă prima mișcare ar fi să alegem produse specifice pentru curățarea oțelului inoxidabil, ar fi bine să știm că ave și alte alternative, mult mai ieftine, dar și mult mai eficiente.

ADVERTISEMENT

Avem nevoie de doar două ingrediente foarte simple, care fac minuni. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și despre lămâie, care sunt de mare ajutor în bucătărie. Cele două se amestecă foarte bine, până când obținem o pastă.

Cele două ingrediente care te ajută să ai un aragaz curat

O putem adăuga fie în cuptor, fie pe aragazul zgâriat sau murdar, iar efectul va fi de-a dreptul uimitor. Aragazul nu doar că ajunge să strălucească, dar petele de pe el, ori zgârieturile vor deveni istorie.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie decât să frecăm aragazul într-un mod blând, iar mai apoi, cu o cârpă curată și fără scame, tapetată cu oțet alb, se lustruiește suprafață.

Datorită beneficiilor pe care le au aceste ingrediente, petele, dar și zgârieturile vor fi eliminate. De asemenea, aragazul va fi dezinfectat într-un mod cât se poate de natural.

ADVERTISEMENT

Atenție însă la modul în care frecați aragazul. Nu este nevoie de forță, ci de blândețe, având în vedere că bicarbonatul de sodiu este destul de abraziv.

De asemenea, se merge în sensul curentului, fără a schimba direcția, astfel încât suprafața finală să fie una cât se poate de perfectă.

Există și alte trucuri la care poți apela pentru a avea un aragaz mai curat, utilizând doar ingrediente simple, pe care cu siguranță le ai în casă.

ADVERTISEMENT
Tags: